Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τη Ρωσία «δείχνουν» πίσω από το χακάρισμα του ιδρύματος Clinton οι ΗΠΑ

Τη Ρωσία «δείχνουν» πίσω από το χακάρισμα του ιδρύματος Clinton οι ΗΠΑ
Στις 16/8 παραβιάστηκε και η Υπηρεσία Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ, μετά από επίθεση των «Shadow Brokers»
Η μέθοδος με την οποία παραβιάστηκε το ηλεκτρονικό σύστημα του φιλανθρωπικού ιδρύματος Clinton είναι παρόμοια με αυτή στο χακάρισμα (hacking) του Δημοκρατικού Κόμματος, αναφέρει στο Reuters ανώτατος αξιωματούχος των Ηνωμένων Πολιτειών.
Ως αποτέλεσμα, οι «ύποπτοι» για την παραβίαση είναι οι Ρώσοι hackers, οι οποίοι διέρρευσαν πριν μερικές εβδομάδες αρχεία που σχετίζονταν με την προεκλογική καμπάνια της Hillary…
Ωστόσο, επειδή από την πρώτη στιγμή κατηγορήθηκε (όχι επίσημα) η Μόσχα για το χακάρισμα των Clinton, το Κρεμλίνο απέρριψε κάθε εμπλοκή.
Να θυμίσουμε πως στις 16/8 παραβιάστηκε και η Υπηρεσία Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ, μετά από επίθεση των «Shadow Brokers».
Μάλιστα, προκειμένου να στηρίξουν τους σχετικούς ισχυρισμούς, οι hackers δημοσίευσαν έναν κώδικα επίθεσης ο οποίος στοχεύει σε ισχυρά λογισμικά ασφαλείας.
Παράλληλα, ανακοίνωσαν ότι τα εργαλεία τα οποία έχουν υποκλαπεί θα βγουν σε δημοπρασίας, ενώ τόνισε ότι τα εν λόγω εργαλεία θα δοθούν ακόμα και για δημόσια χρήση εάν λάβουν πόσο 568 εκατ. δολ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης