Τελευταία Νέα
Διεθνή

Economist Intelligence Unit: Τα μεγάλα οικονομικά κέντρα του κόσμου γίνονται όλο και λιγότερο βιώσιμα

Economist Intelligence Unit: Τα μεγάλα οικονομικά κέντρα του κόσμου γίνονται όλο και λιγότερο βιώσιμα
Τα μεγάλα οικονομικά κέντρα αντιμετωπίζουν προβλήματα λόγω της τρομοκρατίας
Μερικά από τα βασικά οικονομικά κέντρα του κόσμου στις ανεπτυγμένες χώρες γίνονται πολύ λιγότερο «βιώσιμα» λόγω της αυξανόμενης απειλής της τρομοκρατίας.
Σύμφωνα με την έκθεση από την Economist Intelligence Unit που δημοσιεύθηκε σήμερα (18/8/2016) οι δυτικές πόλεις που απαρτίζουν τον δείκτη EIU (δείκτης Δημοκρατικότητας που καταρτίζεται από την Intelligence Unit του Economist, βάλλονται από τις αυξανόμενες τρομοκρατικές απειλές, τις πολιτικές αναταραχές και την αύξηση των γεωπολιτικών εντάσεων.
Όλα αυτά έχουν κάνει τις μεγάλες πόλεις λιγότερο βιώσιμες.
Ακόμα και πόλεις όπως η Νέα Υόρκη αλλά και άλλα μέρη στις ΗΠΑ δεν κατατάσσονται στην κορυφή της λίστας με τις βιώσιμες πόλεις στον κόσμο, λόγω της κοινωνικής αναταραχής που επιβεβαιώνεται από τους θανάτους των αφροαμερικανών.
Στην ετήσια κατάταξη της βιωσιμότητα των πόλεων, που αξιολογεί τις πόλεις βάσει παραγόντων όπως η σταθερότητα, οι υποδομές και ο πολιτισμός, η Economist Intelligence Unit είπε ότι πολλές από τις βαθμολογίες έχουν μειωθεί.
Εν τω μεταξύ, οι πιο ειρηνικές πόλεις τα πήγαν καλύτερα στην έρευνα.
Ενδεικτικά αναφέρεται ότι η Αυστραλία και ο Καναδάς ήταν μεταξύ των κορυφαίων πόλεων με τη Μελβούρνη να έρχεται πρώτη και το Βανκούβερ, το Τορόντο και το Κάλγκαρι να περιλαμβάνονται στο top 10.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης