Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bloomberg: Τρομοκρατία και αστάθεια επηρεάζουν τις συνθήκες διαβίωσης στις μεγάλες πόλεις

tags :
Bloomberg: Τρομοκρατία και αστάθεια επηρεάζουν τις συνθήκες διαβίωσης στις μεγάλες πόλεις
Αθήνα και Παρίσι αποτελούν τις πόλεις που σημείωσαν την ταχύτερη ετήσια πτώση
Στο γεγονός ότι τόσο η γενικότερη αστάθεια, όσο και οι φόβοι για τα τρομοκρατικά χτυπήματα έχουν επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό τη ζωή των κατοίκων στις μεγάλες πόλεις, αναφέρεται το Bloomberg, επικαλούμενο την ετήσια έρευνα του Economist Intelligence Unit.
Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η έκθεση της EUI, σε σχέση με το 2015, οι συνθήκες διαβίωσης έχουν επιδεινωθεί σε 29 μεγάλες πόλεις παγκοσμίως, κυρίως στη Δυτική Ευρώπη και τις ΗΠΑ, τόσο λόγω των τρομοκρατικών επιθέσεων, όσο και λόγω των κοινωνικών εντάσεων.
Να σημειώσουμε ότι η έρευνα στηρίζεται σε διάφορα κριτήρια, όπως είναι η υγειονομική περίθαλψη, η ασφάλεια, η εκπαίδευση, το περιβάλλον και ο πολιτισμός.
Η Αθήνα και το Παρίσι αποτελούν τις πόλεις που σημείωσαν την ταχύτερη ετήσια πτώση, η πρώτη λόγω της έντονης κοινωνικής και πολιτικής αστάθειας που έχει επιφέρει η οικονομική και η προσφυγική κρίση, και η δεύτερη λόγω των τρομοκρατικών επιθέσεων που έλαβαν χώρα το περασμένο έτος.
Ωστόσο, στην τελευταία θέση της λίστας των 140 πόλεων, εξακολουθεί να παραμένει η Δαμασκός, η οποία μαστίζεται από το φονικό εμφύλιο της τελευταία πενταετίας στη Συρία.
Παράλληλα, οι πρόσφατες κοινωνικές αναταραχές αποτελούν τον κύριο λόγο επιδείνωσης των συνθηκών διαβίωσης σε αρκετές πόλεις των ΗΠΑ, όπως το Σικάγο, η Νέα Υόρκη και το Ντιτρόιτ, με τις συγκρούσεις μεταξύ των αφροαμερικανών και της αστυνομίας να παραμένουν στο επίκεντρο.
Ωστόσο, πέραν των προαναφερθέντων αιτιών, σημαντικό ρόλο διαδραματίζουν και άλλα γεγονότα, όπως είναι η πολιτική αστάθεια σε Τουρκία και Ταϊλάνδη, καθώς και οι γεωπολιτικές διενέξεις στην Ανατολική Ευρώπη και την Ασία.
Αντιθέτως, βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης σημειώθηκε στην Τεχεράνη, η οποία ανέβηκε στη σχετική κατάταξη κατά τέσσερις θέσεις, λόγω της άρσης των κυρώσεων που της είχαν επιβληθεί από τη Δύση.
Στην κορυφή της λίστας εξακολουθούν να βρίσκονται οι μεγάλες πόλεις της Αυστραλίας και του Καναδά, με τη Μελβούρνη να βρίσκεται στην κορυφή της λίστα για έκτη συνεχόμενη χρονιά.
Να σημειώσουμε ότι μόνο τρεις μη αγγλόφωνες πόλεις βρίσκονται στην πρώτη δεκάδα, και πιο συγκεκριμένα η Βιέννη, το Ελσίνκι και το Αμβούργο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης