Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Οι Σύροι πρόσφυγες στην Ελλάδα ονειρεύονται ένα μέλλον μακριά από... την Ελλάδα

Reuters: Οι Σύροι πρόσφυγες στην Ελλάδα ονειρεύονται ένα μέλλον μακριά από... την Ελλάδα
«Οι άνθρωποι στην Ελλάδα είναι πολύ καλοί»
Κάνοντας ένα εκτενές ρεπορτάζ σε σπίτια και χώρους φιλοξενίας Σύρων προσφύγων στη χώρα μας, το πρακτορείο Reuters δημοσιεύει σήμερα 18/8/2016 πως οι πολύπαθοι αυτοί άνθρωποι ονειρεύονται το μέλλον τους μακριά και από την Ελλάδα.
Όπως γίνεται σαφές από τις δηλώσεις τους στο δημοσιογράφο του πρακτορείου, οι περισσότεροι Σύροι έχουν ως στόχο να φτάσουν στη Γερμανία προκειμένου να βρουν τους δικούς τους ανθρώπους που βρίσκονται στη χώρα, ή απλά να κτίσουν ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά τους.
Ωστόσο, φαίνεται η ευγνωμοσύνη που τρέφουν προς την Ελλάδα, η οποία τους υποδέχτηκε και τους κράτησε μακριά από τη φρίκη του πολέμου.
«Οι άνθρωποι εδώ είναι πολύ καλοί», αναφέρουν…
Επίσης, γίνεται αναφορά και στις προσπάθειες του (συριακής καταγωγής) δημάρχου Ανδραβίδας, Nampil-iosif Morant, ο οποίος πρότεινε σε κατοίκους να φιλοξενήσουν πρόσφυγες, προκειμένου να αποσυμφορηθούν τα κέντρα φιλοξενίας και να βρουν, έστω και προσωρινή, στέγη…
«Νόμιζα ότι η Ευρώπη θα δείξει πολύ μεγαλύτερη υποστήριξη στην Ελλάδα, από ό, τι μέχρι τώρα.
Πίστευα ότι δήλωσε θα βοηθούσε στην επίλυση της προσφυγικής κρίσης, όχι ότι κλείσει τα σύνορα», δήλωσε ο γιατρός από τη Συρία…

Φωτογραφίες από το ρεπορτάζ: 













www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης