Τελευταία Νέα
Διεθνή

Business Insider: Τα στοιχεία που αποδεικνύουν γιατί ο κόσμος έχει κουραστεί από τα hedge funds

Business Insider: Τα στοιχεία που αποδεικνύουν γιατί ο κόσμος έχει κουραστεί από τα hedge funds
Το αμερικανικό πρακτορείο δημοσιεύει αποσπάσματα από ιδιωτικά έγγραφα της ValueAct Capital
Στο πλήγμα που έχουν δεχθεί από τις αρχές του 2016 τα hedge funds αλλά και στην απαξίωση που έχουν υποστεί από την πλευρά των επενδυτών αναφέρεται σε ανάλυση του το Business Insider.
Όπως αναφέρεται πλέον οι επενδυτές θέλουν να ξέρουν που χάθηκαν τα χρήματα τους και για ποιο λόγο.
Εξάλλου, πληρώνουν πολύ ακριβά για τις υπηρεσίες των διαχειριστών των hedge funds.
Στο πλαίσιο αυτό, το Business Insider δημοσιεύει αποσπάσματα από ιδιωτικά έγγραφα της ValueAct Capital, που διαχειρίζεται περί τα 16 δισ. δολ. hedge funds.
Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, από αυτά τα έγγραφα γίνεται εμφανές γιατί οι επενδυτές έχουν… αρρωστήσει και κουραστεί από τα hedge funds.

Τα… συμπεράσματα

Από τα έγγραφα λοιπόν προκύπτει, ότι η ValueAct δεν πιστεύει ότι πρέπει να έχει το ίδιο σημείο αναφοράς έναντι κάθε συστήματος μέτρησης στην αγορά.
Ενδιαφέρεται μόνο για το εάν θα βγάλει χρήματα ή όχι.
Αυτή είναι μια επαναλαμβανόμενη κατάσταση στην αγορά των hedge funds.
Όταν πετύχουν το σημείο αναφοράς (benchmark), θα το επισημάνουν ως ένα σημάδι επιτυχίας.
Όταν αποτυγχάνουν να πετύχουν το σημείο αναφοράς, θα ισχυρίζονται ότι προσφέρουν αποδόσεις που δεν σχετίζονται μεταξύ τους και ποτέ δεν θα πρέπει να συγκρίνονται με ένα σημείο αναφοράς στην πρώτη θέση.
«Με άλλα λόγια το σύστημα που… μετράει στη Wall Street είναι αυτό που σε κάνει να φαίνεσαι καλά.
Γι' αυτό και σύμφωνα με τη ValueAct, θα πρέπει να ρίξετε τα χρήματα σας σε αυτούς και μετά να πείτε: τέλεια, ευχαριστώ».

Οι επενδύσεις σε μεγάλες επιχειρήσεις

Εν τω μεταξύ, τα ίδια έγγραφα αποκαλύπτουν σύμφωνα με το Business Insider ότι η ValueAct επενδύει μόνο σε μεγάλες επιχειρήσεις, περισσότερα από 3 δισ. δολ.. αφήνοντας απέξω πολλές εταιρείες.
Σύμφωνα με το εν λόγω δημοσίευμα, η μεγαλύτερη θέση της ValueAct στο τέλος του δεύτερου τριμήνου του 2016, ήταν η Microsoft, μια μετοχή που είναι εξαιρετικά δημοφιλής στα hedge funds.
Ενδεικτικά αναφέρεται ότι σύμφωνα με τα στοιχεία της Goldman Sachs τουλάχιστον 49 hedge funds έχουν τη Microsoft στις 10 πρώτες μεγαλύτερες θέσεις τους.

Το έγγραφο εμπιστευτικότητας

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα του Business Insider, το τελευταίο βασικό στοιχείο που προκύπτει από τα εν λόγω έγγραφα της ValueAct είναι ότι αν οι επενδυτές θέλουν να ξέρουν πού πηγαίνουν τα χρήματά τους, τότε θα πρέπει να υπογράψουν μια συμφωνία εμπιστευτικότητας.
Αυτό που αναφέρεται έχει ένα νόημα, καθώς τα hedge funds ξεκίνησαν ως μικρά, μυστικοπαθή ιδρύματα διαθέσιμα μόνο στους πιο ελίτ επενδυτές.
Το τελευταίο πράγμα λοιπόν που θα ήθελε ένας διαχειριστής hedge funds θα ήταν να διαρρεύσει το χαρτοφυλάκιο τους.
Ωστόσο, θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι διαχειριστές των hedge funds μιλάνε συνεχώς μεταξύ τους (σε συνέδρια και σε δείπνα) ενώ οι θέσεις τους γνωστοποιούνται σε τριμηνιαία βάση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης