Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συνελήφθη ο επικεφαλής των 50 Ολυμπιακών Επιτροπών της Ευρώπης για συμμετοχή σε παράνομη διάθεση εισιτηρίων

Συνελήφθη ο επικεφαλής των 50 Ολυμπιακών Επιτροπών της Ευρώπης για συμμετοχή σε παράνομη διάθεση εισιτηρίων
Ο 71 ετών Ιρλανδός Patrick Hickey προσπάθησε να διαφύγει της σύλληψης όταν κατέφθασε η βραζιλιάνικη αστυνομία
Συνελήφθη την Τετάρτη 17 Αυγούστου 2016 ο Ιρλανδός επικεφαλής των 50 Ολυμπιακών Επιτροπών της Ευρώπης, Patrick Hickey, κατηγορούμενος για συμμετοχή σε απάτη εκατομμυρίων που σχετίζεται με παράνομη πώληση εισιτηρίων στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Βραζιλίας.
Σύμφωνα με βραζιλιάνικά ΜΜΕ, ο Hickey είχε προωθήσει παρανόμως προς πώληση αποκλειστικά εισιτήρια για την παρακολούθηση αγώνων στο Ρίο σε υπέρογκες τιμές.
Όπως γράφει το βρετανικό ειδησεογραφικό δίκτυο BBC, η αστυνομία της Βραζιλίας ανέφερε, ότι ο 71 ετών Hickey - που είναι επίσης επικεφαλής της ιρλανδικής Ολυμπιακής Επιτροπής - προσπάθησε να διαφύγει της σύλληψης όταν κατέφθασε η αστυνομία, πηγαίνοντας σε διπλανό δωμάτιο από το δικό του την ίδια ώρα που η σύζυγός του παραπλανούσε τους αστυνομικούς ότι δεν βρισκόταν εκεί.
Νωρίτερα τον Αύγουστο είχε συλληφθεί ο Kevin James Mallon, διευθυντής της THG Sports, λονδρέζικης εταιρείας παροχής υψηλού επιπέδου υπηρεσιών φιλοξενίας σε αθλητικές και επιχειρηματικές διοργανώσεις.
Η THG Sports είναι η εταιρεία στην οποία φέρεται να τροφοδοτούσε παρανόμως εισιτήρια ο Hickey: Κατά τη στιγμή της σύλληψής του, ο Mallon κατείχε 800 πανάκριβα εισιτήρια για εξαιρετικές θέσεις θέασης στους Ολυμπιακούς Αγώνες, τα οποία φέρεται να σχεδίαζε να διαθέσει προς 7 χιλ. ευρώ έκαστο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης