Διεθνή

Έρευνα έκπληξη - Αυτοί που υποστηρίζουν τον Trump δεν είναι φτωχοί και άνεργοι

Έρευνα έκπληξη - Αυτοί που υποστηρίζουν τον Trump δεν είναι φτωχοί και άνεργοι
Μέχρι πρότινος ήταν κοινή πεποίθηση ότι ο Trump θα είχε μεγαλύτερη απήχηση σε περιοχές με υψηλή ανεργία
Σε αντίθεση με την κοινή πεποίθηση οι ψηφοφόροι του Donald Trump δεν είναι όλοι φτωχοί και λευκοί άνεργοι που έχουν ζημιωθεί από την απώλεια θέσεων εργασίας και την αύξηση της μετανάστευσης.
Ειδικότερα, η Gallup (παρακολουθεί τις αξιολογήσεις σχετικά με την απήχηση του Trump) ανέλυσε τις απαντήσεις 87.000 Αμερικανών κατά το 2015 και τα αποτελέσματα που προέκυψαν προκαλούν έκπληξη.
Εκείνοι που προτιμούν τον Trump είναι πιο πιθανό να έχουν υψηλότερα εισοδήματα και είναι ελαφρώς λιγότερο πιθανό να είναι άνεργοι.
Επίσης, είναι πιο πιθανό να είναι αυτοαπασχολούμενοι και πολύ πιο πιθανό να έχουν συνταξιοδοτηθεί.
Ο συντάκτης της έκθεσης, Gallup ανώτερος οικονομολόγος Jonathan Rothwell, ανέμενε ότι ο Trump θα υποστηριζόταν από περιοχές με υψηλή απασχόληση και με βιομηχανίες που είναι εκτεθειμένες σε κινεζικές εισαγωγές.
Αλλά αυτό δεν κατέστη εφικτό.
Σύμφωνα με τον ίδιο ο Trump είναι περισσότερο δημοφιλής σε περιοχές όπου έχει αυξηθεί η συνολική απασχόληση.
Και ενώ οι Αμερικανοί οι οποίοι ευνοούν Trump έχουν υψηλότερα εισοδήματα και είναι πιο πιθανό να εργάζονται, η ανάλυση έδειξε ότι έχουν κάποια κοινωνικοοικονομικά προβλήματα.
Είναι πιο πιθανό να ζουν σε περιοχές με υψηλότερα ποσοστά θανάτου για τους μεσήλικες και με χαμηλότερη οικονομική κινητικότητα για την επόμενη γενιά.
Αυτό που είναι επίσης σαφές είναι ότι ο Trump απευθύνεται περισσότερο στους Αμερικανούς που ζουν σε φυλετικά και πολιτισμικά απομονωμένες γειτονιές με λίγους μη-λευκούς και μετανάστες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης