Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία: Απορρίπτουν την έφεση της Google οι Αρχές - Θα πληρώσει πρόστιμο 6,7 εκατ. δολ.

Ρωσία: Απορρίπτουν την έφεση της Google οι Αρχές - Θα πληρώσει πρόστιμο 6,7 εκατ. δολ.
Οι εποπτικές αρχές FAS είχαν επιβάλει το πρόστιμο στη γνωστή πολεθνική για παραβίαση της αντι-μονοπωλιακής νομοθεσίας σε tablets και smartphones
Στην απόρριψη της έφεσης που είχε υποβάλει η εταιρεία – κολοσσός Google προχώρησαν οι ρωσικές Αρχές, αναγκάζοντας την έτσι να πληρώσει πρόστιμο ύψους 438 εκατ. ρουβλιών (περίπου 6,7 εκατ. δολ.).
Οι εποπτικές αρχές FAS είχαν επιβάλει το πρόστιμο στη γνωστή πολεθνική στις 11/8 για παραβίαση της αντι-μονοπωλιακής νομοθεσίας σε tablets και smartphones, μετά από καταγγελία στην οποία προέβη το 2015 η ρωσική μηχανή αναζήτησης Yandex.
Το πρόστιμο υπολογίστηκε με βάση τον κύκλο εργασιών της Google στη Ρωσία, με τις αρχές να διαθέτουν το δικαίωμα επιβολής προστίμου από 1% έως 15%.
Δυστυχώς, δεν διευκρινίστηκε ποιό ποσοστό εφαρμόστηκε σε αυτήν την περίπτωση.
Η Google κατηγορήθηκε πως απαιτεί την προεγκατάσταση σε ηλεκτρονικές συσκευές που διαθέτουν το λειτουργικό της σύστημα Android, συγκεκριμένων υπηρεσιών της (π.χ. Google Search) ως προαπαιτούμενων για την πρόσβαση στο δημοφιλές ηλεκτρονικό της κατάστημα Google Play, που προσφέρει εκατομμύρια εφαρμογών.
Επίσης, υπηρεσίες τρίτων - όπως για παράδειγμα η μηχανή αναζήτησης της Yandex - δεν επιτρέπεται να εγκατασταθούν.
Ωστόσο, η Μόσχα δεν είναι η μόνη που «έχει βάλει στο μάτι» την εταιρεία…
Αρκετές χώρες αλλά και η Ευρωπαϊκή Ένωση έχουν ελέγξει στο παρελθόν την Google για λόγους αθέμιτου ανταγωνισμού και, κυρίως, φοροδιαφυγής…

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης