Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Στο Κογκρέσο στέλνει το FBI τη συνέντευξη της Hillary Clinton για την υπόθεση των e-mails

ΗΠΑ: Στο Κογκρέσο στέλνει το FBI τη συνέντευξη της Hillary Clinton για την υπόθεση των e-mails
Τα αρχεία αυτά δεν θα δημοσιοποιηθούν προς το κοινό, λόγω της τεράστιας σημαντικότητας τους 
Στο Κογκρέσο έστειλε σήμερα 16/8 το FBI (Federal Bureau of Investigation) τις σημειώσεις από τη συνέντευξη που του παραχώρησε η Hillary Clinton στις 2 Ιουλίου 2016, σχετικά με την υπόθεση των e-mails.
Τα αρχεία αυτά δεν θα δημοσιοποιηθούν προς το κοινό, λόγω της τεράστιας σημαντικότητας τους (αφορούν και θέματα εθνικής ασφάλειας…).
Υπενθυμίζεται πως η Δημοκρατική υποψήφια Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, κατά τη διάρκεια της θητείας της ως επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας, είχε χρησιμοποιήσει εκτεταμένα τον προσωπικό της λογαριασμό ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, κάτι που εγκυμονεί τον κίνδυνο hacking και υποκλοπής άκρως απόρρητων κρατικών πληροφοριών.
Ωστόσο, παρά το σάλο που ξέσπασε και την ερεύνα που πραγματοποίησε το FBI δεν απήγγειλε κατηγορίες στην Hillary, κάτι που ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων κατά του James Comey (επικεφαλής του FBI), ο οποίος είχε δηλώσει πως από τα συνολικά 30.000 ηλεκτρονικά μηνύματα (τα 110 ήταν περιείχαν απόρρητες κρατικές πληροφορίες) που εξετάστηκαν, δεν προέκυψε κάποιο ενοχοποιητικό στοιχείο απέναντι στη υποψήφια Πρόεδρο.
Ωστόσο, λίγες ημέρες αργότερα, στις 8/7, το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε πως θα ξεκινήσει νέα έρευνα για την υπόθεση, η οποία δεν θα έχει τεχνητή λήξη της προθεσμίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης