Τελευταία Νέα
Διεθνή

BBC: Αεροπορικούς βομβαρδισμούς από βάση στο Ιράν ξεκίνησε για πρώτη φορά η Ρωσία στη Συρία

BBC: Αεροπορικούς βομβαρδισμούς από βάση στο Ιράν ξεκίνησε για πρώτη φορά η Ρωσία στη Συρία
Η Ρωσία ζήτησε από το Ιράν και το Ιράκ να επιτρέπει τη διέλευση από τον εναέριο χώρο τους, πυραύλων Cruise που προορίζονται για πλήγματα κατά στόχων τρομοκρατών στη Συρία
Αεροπορικά πλήγματα στη Συρία από στρατιωτικά αεροσκάφη της που απογειώθηκαν από ιρανικό έδαφος - συγκεκριμένα, την αεροπορική βάση Χαμεντάν του δυτικού Ιράν - πραγματοποίησε για πρώτη φορά η Ρωσία την Τρίτη 16 Αυγούστου 2016.
Αυτό αναφέρει το βρετανικό ειδησεογραφικό δίκτυο BBC, επικαλούμενο ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Εθνικής Αμύνης.
Βομβαρδιστικά μεγάλης εμβέλειας Tupolev-22M3 και μαχητικά αεροσκάφη Sukhoi-34 χτύπησαν διάφορους στόχους στις συριακές επαρχίες Χαλέπι, την Ιντλίμπ και Ντεΐρ Αλ-Ζουρ, όπως αποθήκες πυρομαχικών, καυσίμων, κέντρα εκπαίδευσης κ.α..
Ως γνωστόν, το Ιράν αποτελεί τον βασικό περιφερειακό σύμμαχο του Σύρου προέδρου, Bashar al-Assad, στον οποίο έχει προσφέρει σημαντική στρατιωτική και οικονομική βοήθεια κατά τη διάρκεια του υπερ-πενταετούς εμφυλίου πολέμου στη Συρία.
Σύμφωνα με το BBC, η Ρωσία την περασμένη εβδομάδα ζήτησε από το Ιράν και το Ιράκ να επιτρέπει τη διέλευση από τον εναέριο χώρο τους, πυραύλων Cruise που προορίζονται για πλήγματα κατά στόχων τρομοκρατών στη Συρία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης