Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Goldman Sachs και JP Morgan πρόθυμες να στηρίξουν έξοδο της Ελλάδας στις αγορές το 2017

tags :
Reuters: Goldman Sachs και JP Morgan πρόθυμες να στηρίξουν έξοδο της Ελλάδας στις αγορές το 2017
Goldman Sachs και JP Morgan δεν αποκλείουν την αγορά ελληνικών ομολόγων στην επόμενη έξοδο στις αγορές
Το ενδεχόμενο να αγοράσουν ελληνικά ομόλογα στην έξοδο που αναμένεται να επιχειρήσει η Ελλάδα στις αγορές το καλοκαίρι του 2017, εξετάζουν οι fund managers, σύμφωνα με δημοσίευμα του πρακτορείου Reuters.
Κάποιοι εξ αυτών μάλιστα είχαν δανείσει στην Ελλάδα στην πρώτη έξοδο της χώρας στις αγορές τον Απρίλιο του 2014.
Η Ελλάδα, με το υψηλότερο χρέος στην ευρωζώνη (ως ποσοστό του ΑΕΠ), βρίσκεται ήδη στο τρίτο πρόγραμμα διάσωσης και ευελπιστεί πως θα ανακτήσει την πρόσβασή της στις αγορές του χρόνου, προκειμένου να σηματοδοτήσει ότι ξαναστέκεται στα πόδια της, σημειώνει το Reuters.
"To 2014 μοιάζει πολύ μακρινό. Είναι ... αρχαία ιστορία κατά τη δική μας άποψη", αναφέρει χαρακτηριστικά ο Andrew Wilson, CEO της Goldman Sachs Asset Management για την Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική.
Σημειώνεται ότι η Goldman Sachs Asset Management, είχε αγοράσει ελληνικά ομόλογα δα το 2014, τα οποία στη συνέχεια ξεφορτώθηκε.
"Τα πάντα πρέπει να έχουν να κάνουν με το τι έρχεται στο μέλλον και όχι τι συνέβη στο παρελθόν.
Πρέπει να πει κανείς: Ποια είναι η ευκαιρία; Ποιοι είναι οι κίνδυνοι;
Δεν έχει σχέση με το τι συνέβη πριν από ένα χρόνο, πριν από δύο χρόνια, πριν από πέντε χρόνια", τονίζει προσθέτοντας ότι δεν θα απέκλειε να αγοράσει η Goldman Sachs τα νέα ελληνικά ομόλογα.
Από την πλευρά του ο David Tan, επικεφαλής επιτοκίων της JP Morgan Asset Management, σημειώνει ότι είναι πιθανή η επένδυση σε ελληνικά ομόλογα, για πρώη φορά σε διάστημα πέντε ετών, λόγω του περιβάλλοντος χαμηλών επιτοκίων.
Όπως σημειώνει το Reuters, ήδη τα πιο ριψοκίνδυνα hedge funds αναζητούν ευκαιρίες στις ελληνικές τράπεζες, καθώς και στις μετοχές, εκτιμώντας ότι μετά από επτά χρόνια, ήρθε η ώρα της ανάκαμψης για την ελληνική οικονομία.
Η κεντρική κυβέρνηση της Ελλάδας κατέγραψε πρωτογενές πλεόνασμα 3,57 δισ. ευρώ στους πρώτους επτά μήνες του 2016, σύμφωνα με στοιχεία του προϋπολογισμού, σημαντικά υψηλότερα από τον στόχο των 874 εκατ. ευρώ.
Τα στοιχεία για την ανάπτυξη του β' τριμήνου επίσης υπερέβησαν τις προβλέψεις των οικονομολόγων.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, μια επιτυχής αξιολόγηση τον Οκτώβριο θα μπορούσε να καταστίσει τα ελληνικά ομόλογα επιλέξιμα για το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης (QE) της ΕΚΤ, διατηρώντας παράλληλα την Ελλάδα σε τροχιά για μελλοντική ελάφρυνση του χρέους της.
Ο Rabbani Wahhab, διαχειριστής fixed income portfolio στην London and Capital, δήλωσε πως δέχθηκε ισχυρό πλήγμα από την τοποθέτησή του σε ελληνικά ομόλογα πριν από έναν χρόνο, και έκτοτε τα έχει πουλήσει.
Τόνισε ωστόσο ότι τα ελληνικά ομόλογα «μπορεί να γίνουν πιο ενδιαφέροντα» αν οι αποδόσεις υποχωρήσουν περαιτέρω.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης