Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νέα δυναμική άνοδος 3% του πετρελαίου λόγω Ρωσίας και OPEC - Στα 48,43 δολ. το Brent

Νέα δυναμική άνοδος 3% του πετρελαίου λόγω Ρωσίας και OPEC - Στα 48,43 δολ. το Brent
Ο Ρώσος υπουργός Ενέργειας δήλωσε ότι η χώρα του εργάζεται στενά με τη Σαουδική Αραβία και με άλλες χώρες για την επίτευξη σταθερότητας στη διεθνή αγορά πετρελαίου
Στο υψηλότερο επίπεδο του τελευταίου μηνός ανήλθαν την Δευτέρα 15 Αυγούστου 2016 οι διεθνείς τιμές του πετρελαίου, καταγράφοντας ισχυρά ημερήσια κέρδη 3%, καθώς και εντυπωσιακή σωρευτική άνοδο 10,8% στις τελευταίες τρεις συνεδριάσεις των αγορών.
Σε δηλώσεις του σε σαουδαραβική εφημερίδα, ο Ρώσος υπουργός Ενέργειας, Alexander Novak, επεσήμανε ότι η χώρα του εργάζεται στενά με τη Σαουδική Αραβία και με άλλες πετρελαιο-παραγωγούς χώρες για την επίτευξη σταθερότητας της παγκόσμιας αγοράς «μαύρου χρυσού».
Αυτό, κατέστησε τους επενδυτές περισσότερο αισιόδοξους για ουσιαστική συζήτηση που πρόκειται να πραγματοποιηθεί στο τέλος του Σεπτεμβρίου 2016 στην Αλγερία μεταξύ χωρών-μελών του διεθνούς πετρελαϊκού καρτέλ OPEC και τρίτων χωρών, με στόχο τον περιορισμό της παραγωγής πετρελαίου για την τεχνητή άνοδο των τιμών του.
Σύμφωνα με υπολογισμούς της Baker Hughes, εταιρείας παροχής υπηρεσιών προς την πετρελαϊκή βιομηχανία, ο αριθμός των ενεργών πλατφορμών εξόρυξης πετρελαίου στις ΗΠΑ αυξήθηκε κατά 15 την περασμένη εβδομάδα, για να ανέλθει σε 396, έναντι 1.600 που βρίσκονταν σε λειτουργία το 2014 πριν την έναρξη της καθίζησης των τιμών του «μαύρου χρυσού».
Τελικά, η τιμή του προθεσμιακού συμβολαίου (ΣΜΕ, future) Οκτωβρίου 2016 επί του αργού πετρελαίου διεθνούς αναφοράς Brent στο χρηματιστήριο εμπορευμάτων UK ICE Futures Europe του Λονδίνου κατέγραψε μεγάλη άνοδο 3,11% ή 1,46 δολάρια ΗΠΑ, για να ανέλθει στα 48,43 δολάρια ανά βαρέλι, έχοντας καταγράψει χαμηλότερη τιμή ημέρας τα 46,84 δολάρια.
Αντίστοιχα μεγάλα κέρδη 2,99% ή 1,33 δολαρίων κατέγραψε η τιμή του future Σεπτεμβρίου 2016 επί του αργού πετρελαίου αναφοράς των ΗΠΑ, West Texas Intermediate (WTI), στο χρηματιστήριο εμπορευμάτων NYMEX, για να ενισχυθεί στα 45,82 δολάρια ανά βαρέλι, με χαμηλότερη ενδοσυνεδριακή τιμή τα 44,38 δολάρια.
Από την αρχή του 2016, το Brent καταγράφει κέρδη 12,14%, ενώ το WTI παρουσιάζει άνοδο 8,00%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης