Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι ομοιότητες και διαφορές Clinton και Trump - Το Brexit κι ο ρόλος των ΗΠΑ στη διεθνή κοινότητα

Οι ομοιότητες και διαφορές Clinton και Trump - Το Brexit κι ο ρόλος των ΗΠΑ στη διεθνή κοινότητα
Σύμφωνα με άρθρο του GlobalRiskInsights.com, στην ουσία οι δυο υποψήφιοι έχουν το ίδιο όραμα αλλά διαφορετικούς στόχους
Ενώ έχουν απομείνει λιγότερες από 100 ημέρες για τις αμερικανικές εκλογές και ο κόσμος περιμένει να δει τι θα προκύψει από την εκλογική κούρσα μεταξύ της πρώην υπουργού Εξωτερικών Hillary Clinton και του επιχειρηματία Donald Trump.
Σύμφωνα με άρθρο του GlobalRiskInsights.com, στην ουσία οι δυο υποψήφιοι έχουν το ίδιο όραμα αλλά διαφορετικούς στόχους.
Στην ουσία οι προεδρικοί υποψήφιοι προωθούν το ίδιο όραμα για μια περισσότερο δίκαιη, ευημερούσα και ασφαλή Αμερική.
Ωστόσο, ουσιαστικές πολιτικές θέσεις και ρητορική τους δεν θα μπορούσε να είναι περισσότερο διαφορετικές.
Για πολλούς η Clinton αποτελεί τη συνέχεια του έργου του Obama.
Αυτό σημαίνει ότι είναι προβλέψιμη η στρατηγική της στην εξωτερική πολιτική κάτι που θα μπορούσε να αποτελέσει κι ένα σημαντικό μειονέκτημα για την ίδια.
Αναμφίβολα, η ίδια θα «πουλήσει» αυτό το χαρακτηριστικό στους ψηφοφόρους ως «εμπειρία».
Στον αντίποδα, ο Donald Trump εμφανίζεται απρόβλεπτος, ενώ στην ατζέντα που προβάλει περιλαμβάνεται η αλλαγή του... focus και των πόρων, καθώς θεωρεί ότι η διεθνής κοινότητα «περνάνε για... ανόητο» τον αμερικανικό λαό.

Το Brexit

Εξάλλου, όσον αφορά στην υπόθεση του Brexit το ενδεχόμενο ανάληψης της προεδρίας από τον Trump προκαλεί πολλά ερωτήματα για το πως μπορείς να εξελιχθεί η σχέση Αμερικής-Βρετανίας.
Το σίγουρο είναι ότι το Ηνωμένος Βασίλειο παρακολουθεί στενά αυτές τις εκλογές και θα αντιδράσει μετά την ανάδειξη του νικητή στην Αμερική.

Ο ρόλος των ΗΠΑ στη διεθνή κοινότητα

Ακόμα ένα πεδίο που υπάρχει μεγάλη απόκλιση μεταξύ των δυο υποψήφιων στις αμερικανικές εκλογές είναι ο ρόλος των ΗΠΑ στις διεθνείς υποθέσεις.
Ο Trump έχει μια οπισθοδρομική άποψη για την εξωτερική πολιτική και την παρέμβαση και έχει επανειλημμένα δηλώσει ότι η Αμερική δεν μπορεί να είναι ο χωροφύλακας του κόσμου.
Αυτό κάνει τους συμμάχους της Αμερικής (όπως η Ιαπωνία και το ΝΑΤΟ) νευρικούς.
Στον αντίποδα, η Clinton δεν εμφανίζει κάποια συγκεκριμένη κατεύθυνση για τη χώρα, αν και δεν αποκλείεται να κρατάει κλειστά τα χαρτιά της για να μην αποκαλύψει πάρα πολύ στους «εχθρούς» της Αμερικής.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης