Τελευταία Νέα
Διεθνή

Business Insider: Επιτέλους Ρωσία και Σαουδική Αραβία… συνομιλούν - Άλμα σημειώνει η τιμή του πετρελαίου

Business Insider: Επιτέλους Ρωσία και Σαουδική Αραβία… συνομιλούν - Άλμα σημειώνει η τιμή του πετρελαίου
Οι δηλώσεις του Ρώσου υπουργού Novak ενίσχυσαν την τιμή του πετρελαίου
Ανοδικά κινείται σήμερα Δευτέρα (15/8/2016) και για τρίτη συνεχόμενη μέρα η τιμή του πετρελαίου.
Η αγορά ενισχύεται καθώς οι μεγαλύτεροι παίκτες του πετρελαίου εργάζονται για να σταθεροποιηθεί το πιο σημαντικό εμπόρευμα του κόσμου.
Σύμφωνα με το Business Insider, η άνοδος ήρθε μετά τις δηλώσεις του Ρώσου υπουργού Πετρελαίου Alexander Novak ότι η Ρωσία και η Σαουδική Αραβία συνεργάζονται για να δημιουργήσουν «σταθερότητα στην αγορά».
«Η συνεργασία μας στο πλαίσιο των διαβουλεύσεων αφορά στην αγορά πετρελαίου και στις χώρες του ΟΠΕΚ, αλλά και στις εκτός του οργανισμού χώρες», φέρεται να δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Novak.
Η Ρωσία και η Σαουδική Αραβία είναι οι δύο πιο σημαντικοί παραγωγοί πετρελαίου στον πλανήτη, με την Σαουδική Αραβία να ηγείται de facto του ΟΠΕΚ και τη Ρωσία να είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός μη μέλος του ΟΠΕΚ.
Οι δηλώσεις του Novak ήρθαν μόλις τρεις ημέρες μετά την έκθεση του Διεθνούς Οργανισμού Ενέργειας που αναθεώρησε προς τα κάτω τις προβλέψεις του για την παγκόσμια ζήτηση πετρελαίου το 2017.
Ενδεικτικά αναφέρεται ότι στη μηνιαία έκθεση του, ο Οργανισμός ανέφερε ότι αναμένει η παγκόσμια ζήτηση πετρελαίου να αυξηθεί κατά 1,2 εκατ. βαρέλια την ημέρα το 2017, με την πρόβλεψη να μειώνεται κατά 100.000 βαρέλια την ημέρα συγκριτικά με τον προηγούμενο μήνα.
Η πρόβλεψη του Οργανισμού για το 2017 είναι επίσης κατά 200.000 βαρέλια την ημέρα χαμηλότερη από την εκτίμηση για τη φετινή χρονιά (2016).
Ένα μέρος της δυναμικής θα χαθεί το 2017 λόγω της πτωτικής αναθεώρησης των προβλέψεων για την οικονομική ανάπτυξη, επεσήμανε ο Οργανισμός σε ανακοίνωσή του.
Τα αποθέματα πετρελαίου σε χώρες-μέλη του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) αυξήθηκαν κατά 5,7 εκατ. βαρέλια τον Ιούλιο και διαμορφώθηκαν στα επίπεδα ρεκόρ των 3,093 δισεκ. βαρελιών έως το τέλος του μήνα, ανέφερε ο IEA.
Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι η παγκόσμια προσφορά πετρελαίου αυξήθηκε κατά 800.000 βαρέλια την ημέρα τον Ιούλιο λόγω της υψηλότερης παραγωγής από μέλη εντός και εκτός του Οργανισμού Πετρελαιοεξαγωγικών Κρατών (ΟΠΕΚ).

Η πορεία του Brent
Screen Shot 2016 08 15 at 10.29.36

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης