Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιταλία: Για πυρήνα τζιχαντιστών στο Μιλάνο προειδοποιούν Λίβυοι πράκτορες τις ιταλικές αρχές

Ιταλία: Για πυρήνα τζιχαντιστών στο Μιλάνο προειδοποιούν Λίβυοι πράκτορες τις ιταλικές αρχές
Η Ιταλία, όπου το επίπεδο συναγερμού είναι αυξημένο λόγω της τζιχαντιστικής απειλής, φοβάται μήπως μαχητές του Ι.Κ. εισέλθουν από τη Λιβύη
Οι αρχές της Λιβύης ενημέρωσαν την Ιταλία για το ενδεχόμενο ύπαρξης πυρήνα τζιχαντιστών στα περίχωρα του Μιλάνου, αναφέρουν ιταλικά μέσα ενημέρωσης.
Έγγραφα που ανακάλυψαν λίβυοι πράκτορες στη Σύρτη, μετά από την κατάληψη από το καθεστώς του αρχηγείου του Ισλαμικού Κράτους (Ι.Κ.), κάνουν λόγο για την ύπαρξη αυτού του δικτύου, σύμφωνα με τα ιταλικά ΜΜΕ.
Κατά τις ίδιες πληροφορίες, οι συγκεκριμένοι μαχητές, που η έδρα τους βρίσκεται κοντά στο Μιλάνο, συνδέονται με τον Abu Nashim, έναν Τυνήσιο 47 ετών ο οποίος έζησε στη χώρα στα νεανικά του χρόνια και ακολούθως πολέμησε στο Αφγανιστάν και τη Συρία, προτού γίνει διοικητής του Ι.Κ. στη Λιβύη το 2014.
Η Ιταλία, όπου το επίπεδο συναγερμού είναι αυξημένο λόγω της τζιχαντιστικής απειλής, φοβάται μήπως μαχητές του Ι.Κ. προερχόμενοι από τη Σύρτη διαπλεύσουν τη Μεσόγειο με σκάφη που μεταφέρουν μετανάστες με σκοπό να πραγματοποιήσουν επιθέσεις «μοναχικών λύκων» στη χώρα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης