Τελευταία Νέα
Διεθνή

Το Ισλαμικό Κράτος απελευθέρωσε 2.000 άμαχους ομήρους από τη βόρεια Συρία

Το Ισλαμικό Κράτος απελευθέρωσε 2.000 άμαχους ομήρους από τη βόρεια Συρία
Η ασυνήθιστη αυτή κίνηση των τζιχαντιστών ίσως είναι μέρος της συμφωνίας που έκαναν χθες 12/8 με τις αμερικανικές και κουρδικές δυνάμεις
Το Ισλαμικό Κράτος απελευθέρωσε τους περίπου 2.000 αμάχους που είχε απαγάγει πριν δύο ημέρες από την περιοχή της Ιεράπολης (Μανμπίζ) στη βόρεια Συρία, αναφέρει το Γαλλικό Πρακτορείο που παρακολουθεί από κοντά τις εξελίξεις στην εμπόλεμη ζώνη.
Η ασυνήθιστη αυτή κίνηση των τζιχαντιστών ίσως είναι μέρος της συμφωνίας που έκαναν χθες 12/8 με τις αμερικανικές και κουρδικές δυνάμεις, οι οποίες όταν ανακατέλαβαν πλήρως την Μανμπίζ επέτρεψαν σε 500 οχήματα με μαχητές του Ισλαμικού Κράτους να εγκαταλείψουν την πόλη.
Θυμίζουμε πως ο Διεθνής Συνασπισμός σε συνεργασία με τις SDF (Syrian Democratic Forces) κατάφεραν να ανακαταλάβουν πλήρως την Ιεράπολη (Μανμπίζ), καθώς αργά το βράδυ εκδιώχτηκαν και οι τελευταίοι περίπου 100 μαχητές του Ισλαμικού Κράτους που βρίσκονταν στο εσωτερικό της πόλης.
Λίγο νωρίτερα οι περισσότεροι από τους τζιχανστιστές εγκατέλειπαν την Μανμπίζ, την πόλη - προπύργιο των τρομοκρατών στα τουρκοσυριακά σύνορα, κατευθυνόμενοι προς την Γιαραμπλούς, η οποία βρίσκεται υπό των έλεγχο του Ισλαμικού Κράτους.
Η ανακατάληψη της Ιεράπολης αποτελεί μία πολύ σημαντική εξέλιξη σε ό,τι αφορά την αντιμετώπιση του ISIS, καθώς σημαίνει την πλήρη αποδυνάμωση του στα σύνορα Τουρκίας – Συρίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης