Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συρία: Οι αμερικανικές και κουρδικές δυνάμεις ανακατέλαβαν πλήρως την Ιεράπολη από τους τζιχαντιστές

Συρία: Οι αμερικανικές και κουρδικές δυνάμεις ανακατέλαβαν πλήρως την Ιεράπολη από τους τζιχαντιστές
Πριν από λίγο εκδιώχτηκαν και οι τελευταίοι περίπου 100 μαχητές του Ισλαμικού Κράτους που βρίσκονταν στο εσωτερικό της πόλης
Ο Διεθνής Συνασπισμός σε συνεργασία με τις SDF (Syrian Democratic Forces) κατάφεραν να ανακαταλάβουν πλήρως την Ιεράπολη (Μανμπίζ) στη βόρεια Συρία, σύμφωνα με όσα αναφέρει το πρακτορείο Reuters που παρακολουθεί πολύ στενά τις εξελίξεις στην εμπόλεμη ζώνη.
Αναφέρεται πως το SDF αποτελείται ως επί των πλείστων από Κούρδους και πολεμά τους τζιχαντιστές και τους τρομοκράτες της AL-Nusra Front, ενώ στον Διεθνή Συνασπισμό ηγούνται οι Ηνωμένες Πολιτείες.
Όπως αναφέρει το πρακτορείο λοιπόν, πριν από λίγο εκδιώχτηκαν και οι τελευταίοι περίπου 100 μαχητές του Ισλαμικού Κράτους που βρίσκονταν στο εσωτερικό της πόλης.
Λίγο νωρίτερα οι περισσότεροι από τους τζιχανστιστές εγκατέλειπαν την Μανμπίζ, την πόλη - προπύργιο των τρομοκρατών στα τουρκοσυριακά σύνορα, κατευθυνόμενοι προς την Γιαραμπλούς, η οποία βρίσκεται υπό των έλεγχο του Ισλαμικού Κράτους.
Επίσης, αναφέρεται πως περίπου 500 αυτοκίνητα αποχώρησαν από την Μανμπίζ μεταφέροντας τζιχαντιστές, έπειτα από συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών, η οποία παραμένει προς τα παρόν άγνωστη.
Η ανακατάληψη της Ιεράπολης αποτελεί μία πολύ σημαντική εξέλιξη σε ό,τι αφορά την αντιμετώπιση του ISIS, καθώς σημαίνει την πλήρη αποδυνάμωση του στα σύνορα Τουρκίας – Συρίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης