Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νεκρός από επιδρομή drone φέρεται να είναι ο ηγέτης του ISIS σε Αφγανιστάν και Πακιστάν

Νεκρός από επιδρομή drone φέρεται να είναι ο ηγέτης του ISIS σε Αφγανιστάν και Πακιστάν
Δεν είναι η πρώτη φορά που τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη των ΗΠΑ εξολοθρεύουν ανώτατους αξιωματούχους του Ισλαμικού Κράτους
Νεκρός από επιδρομή αμερικανικού drone φέρεται να είναι ο ηγέτης του ISIS σε Αφγανιστάν και Πακιστάν, Χαζίφ Σαΐντ Χαν, σύμφωνα με τις αναφορές τοπικών αξιωματούχων.
Ειδικότερα, ο Αφγανός πρέσβης στο Πακιστάν Ομάρ Ζακιλουάλ, μέσω συνέντευξης του στο Reuters δήλωσε πως είναι βέβαιος ότι ο Σαΐντ Χαν, μαζί με τους ανώτερους διοικητές και μαχητές του, σκοτώθηκε σε επιδρομή αμερικανικού drone στις 26/7, στην περιοχή Κοτ της επαρχίας Νανγκαράρ του Αφγανιστάν.
Ωστόσο, δεν είναι η πρώτη φορά που τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη των ΗΠΑ εξολοθρεύουν ανώτατους αξιωματούχους του Ισλαμικού Κράτους.
Επίσης, λίγο πιο δυτικά, στα εδάφη της Συρίας και του Ιράκ, ο Διεθνής Συνασπισμός, υπό την ηγεσία των ΗΠΑ έχει επιτύχει καίρια πλήγματα κατά των τζιχαντιστών, αναγκάζοντας τους να συρρικνώσουν κατά το ήμισυ τα εδάφη τους από το Νοέμβριο του 2015.
Σύμφωνα με έκθεση που δημοσίευσε πριν λίγες ημέρες η Ουάσινγκτον, τα χτυπήματα των Αμερικανών στη Μέση Ανατολή έχουν οδηγήσει στο θάνατο συνολικά 45.000 μαχητών του Ισλαμικού Κράτους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης