Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bloomberg: Τη μεγαλύτερη διολίσθηση έναντι του δολαρίου ΗΠΑ καταγράφει η στερλίνα μεταξύ 32 νομισμάτων

Bloomberg: Τη μεγαλύτερη διολίσθηση έναντι του δολαρίου ΗΠΑ καταγράφει η στερλίνα μεταξύ 32 νομισμάτων
Τα μεγαλύτερα κέρδη έναντι του δολαρίου ΗΠΑ μέχρι στιγμής εφέτος καταγράφουν το ρεάλ Βραζιλίας (+26%), το ιαπωνικό γιέν (+17%) και το νοτιο-αφρικανικό ραντ (+15%)
Τη χειρότερη «επίδοση» μεταξύ των 32 ισχυρών νομισμάτων παρουσιάζει από την αρχή του 2016 έναντι του δολαρίου ΗΠΑ η βρετανική στερλίνα λόγω Brexit, με σωρευτικές απώλειες 12%, μέχρι στιγμής.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ειδησεογραφικού δικτύου Bloomberg, στον αντίποδα βρίσκεται το ρεάλ Βραζιλίας (+26%), το ιαπωνικό γιέν (+17%) και το νοτιο-αφρικανικό ραντ (+15%).
Είναι χαρακτηριστικό, ότι σε σχέση με το αμερικανικό νόμισμα, η στερλίνα από την αρχή του τρέχοντος έτους παρουσιάζει μεγαλύτερη διολίσθηση και από το αργεντίνικο πέσο (-11,5%) και μεξικανικό πέσο (-6%).

bloomberg gbp worst performer

Η λίρα Αγγλίας δέχεται πιέσεις στη διεθνή αγορά συναλλάγματος τόσο λόγω της αβεβαιότητας που προκαλεί η απόφαση του ιστορικού βρετανικού δημοψηφίσματος της 23ης Ιουνίου 2016 υπέρ του Brexit, όσο και λόγω της πρακτικής αντίδρασης - με νομισματική χαλάρωση - της κεντρικής Τραπέζης Αγγλίας (BoE) στην οικονομική επιβράδυνση που έχει ενσκήψει από τον Ιούλιο του 2016 στο Ηνωμένο Βασίλειο λόγω του Brexit.
Την τρέχουσα εβδομάδα που ολοκληρώθηκε σήμερα Παρασκευή 12 Ιουλίου 2016, η στερλίνα υποχώρησε κατά 0,7% έναντι του αμερικανικού νομίσματος, μέχρι τα 1,29267 δολάρια, ενώ εξασθένησε περισσότερο από 1,7% έναντι του ευρώ, στις 0,86412 λίρες.

www.bankingnews.gr




Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης