Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γαλλία: Αντιτρομοκρατικά σεμινάρια στα σχολεία προανήγγειλε η κυβέρνηση

Γαλλία: Αντιτρομοκρατικά σεμινάρια στα σχολεία προανήγγειλε η κυβέρνηση
Τα σεμινάρια και οι ασκήσεις θα αφορούν μαθητές ηλικίας 14 ετών και άνω, οι οποίοι θα διδαχθούν ορισμένα βασικά μέτρα εναντίον διαφόρων μορφών τρομοκρατικών επιθέσεων
Μέχρι και εντός των σχολείων αναμένεται να εφαρμοστούν τα μέτρα της γαλλικής κυβέρνησης κατά της τρομοκρατίας, καθώς όπως ανακοινώθηκε σήμερα (12/8), από το Σεπτέμβριο θα παραδίδονται σεμινάρια και ασκήσεις προς τους μαθητές για το πώς μπορούν να επιβιώσουν σε περίπτωση μίας τρομοκρατικής επίθεσης, στον απόηχο των πολλαπλών επιθέσεων των τζιχαντιστών κατά τους τελευταίους μήνες στη χώρα.
Συγκεκριμένα, τα σεμινάρια και οι ασκήσεις θα αφορούν μαθητές ηλικίας 14 ετών και άνω, οι οποίοι θα διδαχθούν ορισμένα βασικά «σωτήρια μέτρα» εναντίον διαφόρων μορφών τρομοκρατικών επιθέσεων.
Παράλληλα, η ανακοίνωση ανέφερε ότι οι διευθυντές των σχολείων θα πρέπει να πραγματοποιήσουν εικονικές επιθέσεις, στα πλαίσια των ασκήσεων που θα πραγματοποιηθούν, καθώς και να εξασφαλίσουν την ασφάλεια των «ευπαθών περιοχών» των σχολείων τους.
Κάθε σχολείο θα διεξάγει τρεις ασκήσεις ανά ακαδημαϊκό έτος, οι οποίες θα καλύπτουν «την ικανότητα των σχολείων να αντιδράσουν και να μη βρεθούν προ εκπλήξεων», ενώ παράλληλα θα εφαρμοστεί ένα σύστημα συναγερμού μέσω μηνυμάτων, που θα ενεργοποιείται σε περίπτωση επίθεσης.
Επιπλέον, οι διευθυντές των σχολείων αναμένεται να συναντηθούν και με τους γονείς των μαθητών, προκειμένου να τους εξηγήσουν λεπτομερώς τα νέα μέτρα ασφαλείας.
Υπενθυμίζουμε ότι, μετά την πρόσφατη τρομοκρατική επίθεση στη Νίκαια, η κατάσταση εκτάκτου ανάγκης στη χώρα ανανεώθηκε για τρεις ακόμα μήνες, με τα παραπάνω μέτρα να αποτελούν κομμάτι της εν λόγω κατάστασης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης