Τελευταία Νέα
Διεθνή

Toshiba: Επιστροφή στα κέρδη το β΄ τρίμηνο 2016 - Στα 79,8 δισ. γεν

tags :
Toshiba: Επιστροφή στα κέρδη το β΄ τρίμηνο 2016 - Στα 79,8 δισ. γεν
Τα έσοδα για το εν λόγω διάστημα διαμορφώθηκαν στα 1,21 τρισ. γεν
Επιστροφή στα κέρδη για το β΄ τρίμηνο του 2016 ανακοίνωσε σήμερα (12/8) η Toshiba, με τα αποτελέσματά της να δέχονται ώθηση από τις πρόσφατες προσπάθειες αναδιάρθρωσης της εταιρίας, με τις εκτιμήσεις για το σύνολο του έτους να παραμένουν αβέβαιες, εν μέσω ενός επισφαλούς επιχειρηματικού περιβάλλοντος.
Συγκεκριμένα, η κερδοφορία της ιαπωνικής εταιρίας διαμορφώθηκε στα 79,8 δισ. γεν (782,1 εκατ. δολ.), έναντι ζημίας 12,3 δισ. γεν το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους, ενώ τα λειτουργικά κέρδη ανήλθαν στα 20,1 δισ. γεν.
Παράλληλα, τα έσοδα για το διάστημα Απριλίου-Ιουνίου του 2016 διαμορφώθηκαν στα 1,21 τρισ. γεν.
Η επιστροφή της Toshiba στην κερδοφορία οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στις προσπάθειες αναδιάρθρωσης που κατέβαλε το προηγούμενο διάστημα, η οποίες περιελάμβαναν τη μείωση χιλιάδων θέσεων εργασίας και την εγκατάλειψη μη κερδοφόρων επιχειρήσεων.
Να σημειώσουμε ότι η εν λόγω κίνηση ήρθε μετά το περσινό λογιστικό σκάνδαλο της εταιρίας, το οποίο οδήγησε στην παραίτηση αρκετών στελεχών, συμπεριλαμβανομένου και του CEO.
Μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, η εταιρία κατέστησε σαφές ότι θα επικεντρωθεί σε λίγες βασικές δραστηριότητες, προκειμένου να διατηρηθεί σε ανοδική τροχιά, με τους αναλυτές ωστόσο να αμφισβητούν το κατά πόσο η Toshiba θα επιτύχει κάτι τέτοιο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης