Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στα πρόθυρα κατάρρευσης η Βενεζουέλα – Στην διοργάνωση δημοψηφίσματος επιμένει η αντιπολίτευση

Στα πρόθυρα κατάρρευσης η Βενεζουέλα – Στην διοργάνωση δημοψηφίσματος επιμένει η αντιπολίτευση
Ο ηγέτης της αντιπολίτευσης εξαπέλυσε «πυρά» κατά των εγχώριων Αρχών, οι οποίες «παρεμποδίζουν και καθυστερούν το δημοψήφισμα»
Στα πρόθυρα μίας πρωτοφανούς πολιτικής κρίσης βρίσκεται η Βενεζουέλα, σύμφωνα με τα λεγόμενα του ηγέτη της αντιπολίτευσης, Jesus Torrealba.
Ο κ. Torrealba, μέσω σημερινών (11/8) του δηλώσεων εξέφρασε για ακόμα μια φορά την ανάγκη να διοργανωθεί δημοψήφισμα για την αποπομπή του Προέδρου Nikola Maduro, ο οποίος φέρει τεράστιο μερίδιο ευθύνης για την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα.
«Αυτή η χώρα, από οικονομική και κοινωνική άποψη, είναι μια πυριτιδαποθήκη.
Θα δούμε αλλαγή, όχι επειδή η κυβέρνηση θα την επιτρέψει ή επειδή η αντιπολίτευση την προωθεί, αλλά επειδή η κατάσταση δεν είναι βιώσιμη», ανέφερε.
Επίσης, ο ηγέτης της αντιπολίτευσης εξαπέλυσε «πυρά» κατά των εγχώριων Αρχών, οι οποίες «παρεμποδίζουν και καθυστερούν το δημοψήφισμα».
Επισημαίνεται πως η ακριβής ημερομηνία του δημοψηφίσματος είναι ιδιαίτερα κρίσιμη, καθώς αν διεξαχθεί πριν από τις 10/1 του 2017 η Βενεζουέλα μπορεί να αποκτήσει νέα κυβέρνηση, ενώ σε αντίθετη περίπτωση ο αντιπρόεδρος της χώρας θα αναλάβει την εξουσία, αν τελικά ο λαός αποφασίσει την απομάκρυνση του Maduro.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης