Διεθνή

Συρία: Καταγγελίες για επίθεση με χημικά όπλα στο Χαλέπι εξετάζει ο ΟΗΕ

Συρία: Καταγγελίες για επίθεση με χημικά όπλα στο Χαλέπι εξετάζει ο ΟΗΕ
Από τη δηλητηρίαση που επέφερε το αέριο σκοτώθηκαν τουλάχιστον 4 άτομα, ενώ άλλα 50 τραυματίστηκαν
Τις σοβαρότατες καταγγελίες για χρήση χημικών όπλων από τον συριακό στρατό και τη Ρωσία στο Χαλέπι εξετάζει ο ΟΗΕ, μετά από αναφορές ΜΚΟ και απλών πολιτών.
Όπως αναφέρει το Reuters, το οποίο παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις στην εμπόλεμη ζώνη της Συρίας και του Ιράκ, είναι πιθανόν να έγινε ρίψη αέριου χλωρίου μαζί με βαρέλια εκρηκτικών σήμερα 11/8 στο Χαλέπι.
Επίσης, το Aleppo Media Centre, μια διαδικτυακή ενημερωτική πύλη της συριακής αντιπολίτευσης, ανήρτησε στον ιστότοπό του ένα βίντεο που όπως υποστηρίζει δείχνει θύματα της επίθεσης με αέριο.
Από τη δηλητηρίαση που επέφερε το αέριο σκοτώθηκαν τουλάχιστον 4 άτομα, ενώ άλλα 50 τραυματίστηκαν.
Ωστόσο, παρόμοιες καταγγελίες, κυρίως κατά του Bashar Assad, έχουν γίνει και στο παρελθόν για την πόλη του Χαλεπίου, πρώην οικονομικό κέντρο της Μέσης Ανατολής και νυν προπύργιο των ανταρτών.
Εμείς να θυμίσουμε ότι ούτε μία ημέρα από την ανακοίνωση της Μόσχας για καθημερινή τρίωρη παύση του πυρός στο Χαλέπι, οι συριακές δυνάμεις μάχονταν σήμερα το πρωί με τους αντάρτες που βρίσκονται στο εσωτερικό της πόλης.
Ο συριακός στρατός εισέβαλλε περί τις 12:00 στην πόλη, με τους αντάρτες να αντιδρούν ανάλογα.
Χθες ο Sergei Rudskoi, ένας ανώτατος αξιωματούχος του υπουργείου Άμυνας, προανήγγειλε πως θα υπάρξει καθημερινή εκεχειρία στο Χαλέπι που θα λαμβάνει χώρα από τις 10:00 πμ έως και τις 13:00.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης