Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νέα υποχώρηση της βρετανικής στερλίνας σε χαμηλό μηνός έναντι του δολαρίου ΗΠΑ - Απώλειες και έναντι του ευρώ

Νέα υποχώρηση της βρετανικής στερλίνας σε χαμηλό μηνός έναντι του δολαρίου ΗΠΑ - Απώλειες και έναντι του ευρώ
Από το βρετανικό δημοψήφισμα (23/6) υπέρ του Brexit μέχρι σήμερα, η στερλίνα καταγράφει μεγάλη σωρευτική πτώση 13% έναντι του δολαρίου ΗΠΑ
Στο ασθενέστερο επίπεδο του τελευταίου μήνα υποχώρησε κατά 0,6% την Πέμπτη 11 Αυγούστου 2016 η ισοτιμία της βρετανικής στερλίνας έναντι του αμερικανικού νομίσματος στη διεθνή αγορά συναλλάγματος, υποχωρώντας κάτω από τα 1,30 - στα 1,29354 - δολάρια ΗΠΑ στον απόηχο των ενισχυμένων μέτρων νομισματικής χαλάρωσης της BoE της περασμένης εβδομάδος.
Το αποτέλεσμα του ιστορικού βρετανικού δημοψηφίσματος της 23ης Ιουνίου 2016 υπέρ του Brexit μέχρι στιγμής έχει προκαλέσει μεγάλη σωρευτική πτώση 13% της αγγλικής λίρας έναντι του δολαρίου ΗΠΑ.
Είναι λίγοι οι οικονομικοί αναλυτές εκείνοι, που πιστεύουν ότι η βρετανική οικονομία θα καταφέρει να αντέξει στις αναταράξεις του Brexit αποκλειστικά και μόνον με τα μέτρα της BoE, δηλαδή δίχως να προσφύγει σε καλά σχεδιασμένα, στοχευμένα μέτρα δημοσιονομικής χαλάρωσης μέσω προγράμματος δημοσίων επενδύσεων και φορολογικών μεταρρυθμίσεων.
Ο νέος υπουργός Οικονομικών του Ηνωμένου Βασιλείου - και πρώην υπουργός Εξωτερικών - Philip Hammond έχει υποσχεθεί τον ανασχεδιασμό εκ του μηδενός της βρετανικής δημοσιονομικής πολιτικής, την οποία θα ανακοινώσει το ερχόμενο Φθινόπωρο του 2016.
Η στερλίνα κατέγραψε απώλειες και έναντι του ευρωπαϊκού νομίσματος (-0,3%) στη διεθνή αγορά συναλλάγματος, για να υποχωρήσει μέχρι τις 0,86240 λίρες ανά ευρώ κατά τη διάρκεια της ημέρας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης