Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Σχεδόν 45.000 τζιχαντιστές έχουν χάσει τη ζωή τους σε Ιράκ και Συρία

ΗΠΑ: Σχεδόν 45.000 τζιχαντιστές έχουν χάσει τη ζωή τους σε Ιράκ και Συρία
Οι εν λόγω απώλειες έχουν περιορίσει τον αριθμό μαχητών του Ισλαμικού Κράτους στα 15.000 με 30.000 άτομα
Σχεδόν 45.000 μαχητές του Ισλαμικού Κράτους έχουν χάσει τη ζωή τους κατά τα τελευταία δύο χρόνια, λόγω αεροπορικών επιδρομών στη Μέση Ανατολή, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε την Τετάρτη (10/8) ο Διεθνής Συνασπισμός, τον οποίοι ηγούνται οι ΗΠΑ.
Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος τους συνασπισμού, Sean MacFarland, κατά τους τελευταίους 11 μήνες, όπου ο Συνασπισμός δραστηριοποιείται στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής, υπολογίζεται ότι έχουν εξουδετερωθεί περίπου 25.000 τζιχαντιστές.
«Εάν προσθέσουμε και τους 20.000 που είχαν σκοτωθεί πριν το εν λόγω διάστημα, ο σχετικός αριθμός ανέρχεται στους 45.000», υπογράμμισε ο MacFarland.
Παράλληλα, πρόσθεσε ότι οι εν λόγω απώλειες έχουν περιορίσει τον αριθμό μαχητών του Ισλαμικού Κράτους στα 15.000 με 30.000 άτομα.
«Ο αριθμός των μαχητών πρώτης γραμμής έχει μειωθεί, τόσο στην ποσότητα όσο και στην ποιότητα», σημείωσε ο επικεφαλής του Συνασπισμού, προσθέτοντας ότι δεν βλέπει ίδια δράση του Ισλαμικού Κράτους σε σχέση με το παρελθόν, γεγονός που το καθιστά ακόμα ευκολότερο στόχο.
Επιπλέον, τόνισε ότι οι τζιχαντιστές έχουν απολέσει σχεδόν 25.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα από τα εδάφη που κατείχαν σε Ιράκ και Συρία, ποσοστά που ανέρχονται στο 50% των αρχικών εδαφών που κατείχε το Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ, καθώς και το αντίστοιχο 20% στη Συρία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης