Τελευταία Νέα
Διεθνή

Επιφυλάξεις από τον γερμανικό Τύπο για τα μέτρα καταπολέμησης της τρομοκρατίας

Επιφυλάξεις από τον γερμανικό Τύπο για τα μέτρα καταπολέμησης της τρομοκρατίας
Έντονη κριτική και από τον επικεφαλής της Κ.Ο. των σοσιαλδημοκρατών
Επιφυλάξεις εκφράζει ο γερμανικός Τύπος για τα μέτρα καταπολέμησης της τρομοκρατίας στη Γερμανία.
«Η Χριστιανοδημοκρατική Ένωση σχεδιάζει νέο αντι-τρομοκρατικό πακέτο» αναφέρει στο πρωτοσέλιδό της η Süddeutsche Zeitung του Μονάχου, όπως μεταδίδει η Deutsche Welle.
Η εφημερίδα γράφει ότι στον κυβερνητικό συνασπισμό «εκδηλώνεται σύγκρουση για την ενδεδειγμένη πολιτική αντίδραση στην ανασφάλεια πολλών ανθρώπων μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Βίρτσμπουργκ και στο Άνσμπαχ.
Την Τετάρτη ο χριστιανοδημοκράτης υπουργός εσωτερικών Τόμας ντε Μεζιέρ επέλεξε να κρατήσει δημοσίως αποστάσεις από τον κατάλογο σχετικών αιτημάτων που είχαν συντάξει οι χριστιανοδημοκράτες υπουργοί Εσωτερικών των ομόσπονδων κρατιδίων.
Σε αυτά περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων η κατάργηση της διπλής υπηκοότητας και η απαγόρευση της μπούργκας».
Έντονη κριτική και από τον επικεφαλής της Κ.Ο. των σοσιαλδημοκρατών Τόμας Όπερμαν:
«Είναι τεράστιο λάθος να θεωρείται γενικώς ύποπτος όποιος κατέχει δύο διαβατήρια» δηλώνει ο σοσιαλδημοκράτης πολιτικός στην Süddeutsche Zeitung.
Επιφυλάξεις εκφράζει και η συντηρητική Die Welt του Βερολίνου.
Στο κύριο σχόλιό της από τη μία πλευρά τονίζει ότι «οι υπουργοί Εσωτερικών της (Χριστιανοδημοκρατικής) Ένωσης, καθώς και ο ομοσπονδιακός υπουργός Εσωτερικών κάνουν το καθήκον τους, συντάσσοντας λίστες με νομοθετικά μέτρα για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας», αλλά από την άλλη πλευρά επισημαίνει ότι, για παράδειγμα, η κατάργηση της διπλής υπηκοότητας δύσκολα θα συμβάλει στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας.
Σχολιάζει χαρακτηριστικά: «Μπορεί κάποιος να διαθέτει την τουρκική υπηκοότητα, να μην μπορεί να πάρει και τη γερμανική, αλλά παρόλα αυτά να παραμένει στη Γερμανία. Οπότε ποιο είναι το όφελος από την κατάργηση της διπλής υπηκοότητας;».

www.bankingnwews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης