Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αυστριακός Καγκελάριος: Οι ενταξιακές συνομιλίες για την Τουρκία πρέπει να σταματήσουν στην ΕΕ

Αυστριακός Καγκελάριος: Οι ενταξιακές συνομιλίες για την Τουρκία πρέπει να σταματήσουν στην ΕΕ
Ο κ.Kern τόνισε πως δεν ταιριάζει στην Ευρώπη μία χώρα που «δεν τηρεί δημοκρατικές προδιαγραφές, ή αδιαφορεί για αναγκαιότητες του κράτους Δικαίου»
Οι συνομιλίες για την ένταξη της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να σταματήσουν, υποστηρίζει ο Καγκελάριος της Αυστρίας, Christian Kern, επιμε΄νοντας στην πάγια άποψη του για το θέμα.
Ο κ.Kern, ο οποίος ανέλαβε τα καθήκοντα του έπειτα από την παραίτηση του Werner Faymann, αναφερόμενος στην Τουρκία τόνισε πως δεν ταιριάζει στην Ευρώπη μία χώρα που «δεν τηρεί δημοκρατικές προδιαγραφές, ή αδιαφορεί για αναγκαιότητες του κράτους Δικαίου».
Ιδιαίτερα κατηγορηματικός ήταν στις σκέψεις του Tayyip Erdogan για επαναφορά της θανατικής ποινής, χαρακτηρίζοντας ένα τέτοιο ενδεχόμενο «απαράδεκτο»…
Ωστόσο, δεν απέκλεισε τη στενή συνεργασία ανάμεσα στις δύο πλευρές, καθώς «η Τουρκία είναι ένας σημαντικός εταίρος», άσχετα αν είναι ή όχι μέλος της Ε.Ε.
Επίσης, ο κ.Kern ξεκαθάρισε πως δεν λαμβάνει σοβαρά υπόψη του τις προσβολές που εξαπέλυσε προς το πρόσωπο του προς λίγες ημέρες ο σύμβουλος του Τούρκου Προέδρου.
Τέλος, ο Αυστριακός Καγκελάριος απέρριψε τους ισχυρισμούς ορισμένων πως οι παρατηρήσεις του για την Τουρκία αποσκοπούν στην ενίσχυση του κόμματος του έναντι του εγχώριου ακροδεξιού Κόμματος των Ελευθέρων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης