Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βενεζουέλα: Δύσκολη η διεξαγωγή δημοψηφίσματος για την αποπομπή Maduro εντός του 2016

Βενεζουέλα: Δύσκολη η διεξαγωγή δημοψηφίσματος για την αποπομπή Maduro εντός του 2016
Η πολυπλοκότητα της σχετικής διαδικασίας δείχνει να ευνοεί τον πρόεδρο της χώρας, ο οποίος χρειάζεται να κερδίσει χρόνο
Το γεγονός ότι το δημοψήφισμα για την αποπομπή του προέδρου της Βενεζουέλας, Nicolas Maduro, δε θα διεξαχθεί εντός του 2016, ανακοίνωσε σήμερα (10/8) το Εθνικό Εκλογικό Συμβούλιο της χώρας, καθώς η διαδικασία συλλογής υπογραφών δεν πρόκειται να έχει ξεκινήσει πριν από τα τέλη του Οκτωβρίου.
Συγκεκριμένα, η αντιπολίτευση, η οποία επιθυμεί την διεξαγωγή του εν λόγω δημοψηφίσματος, βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην τελευταία φάση της διαδικασίας, κατά την οποία πρέπει να συγκεντρώσει συνολικά 4 εκατ. υπογραφές, ώστε να επικυρωθεί και επίσημα η διεξαγωγή του.
Ωστόσο, όπως ανέφερε σε συνέντευξη Τύπου ο επικεφαλής του Συβουλίου, Tibisay Lucena, «εφόσον ολοκληρωθούν όλες οι απαραίτητες προϋποθέσεις, η συλλογή υπογραφών θα ξεκινήσει κατά τα τέλη του Οκτωβρίου».
Η πολυπλοκότητα της σχετικής διαδικασίας δείχνει να ευνοεί μέχρι στιγμής τον Maduro, ο οποίος χρειάζεται να κερδίσει χρόνο, σε μία περίοδο ιδιαίτερης κρίσης για τη χώρα, η οποία είναι πολύ πιθανόν να του στοιχήσει την εξουσία.
Παράλληλα, το Εκλογικό Συμβούλιο δήλωσε ότι εντός του επόμενου μήνα θα ανακοινώσει την ακριβή ημερομηνία κατά την οποία θα ξεκινήσει η συγκέντρωση των υπογραφών, κατά την οποία η αντιπολίτευση καλείται να συλλέξει περί τις 4 εκατ. υπογραφές εντός τριών ημερών.
Ωστόσο, το ίδιο το Συμβούλιο είχε καταστήσει σαφές ότι δεν πρόκειται να επηρεαστεί από τις πιέσεις που του ασκούνται, και ότι θα λάβει αμερόληπτα τη σωστή απόφαση επί του ζητήματος.
Να σημειώσουμε ότι εάν το δημοψήφισμα διεξαχθεί έως τις 10 Ιανουαρίου, και ο Maduro χάσει, τότε η χώρα προχωράει σε εκλογές για την ανάδειξη νέου προέδρου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης