Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στο στόχαστρο του Erdogan (και) οι τουρκικές τράπεζες, λόγω των υψηλών επιτοκίων

Στο στόχαστρο του Erdogan (και) οι τουρκικές τράπεζες, λόγω των υψηλών επιτοκίων
Ο Τούρκος Πρόεδρος υποσχέθηκε πως θα λάβει δραστικά μέτρα κατά των τραπεζών «που βαδίζουν προς τον λάθος δρόμο»
Στο στόχαστρο του Tayyip Erdogan μπήκαν και οι εγχώριες τράπεζες της Τουρκίας, τις οποίες κατηγόρησε για τα υψηλά επιτόκια που υιοθετούν, ακόμα και μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου.
Μέσω σημερινών (10/8) του δηλώσεων, ο Τούρκος Πρόεδρος υποσχέθηκε πως θα λάβει δραστικά μέτρα κατά των τραπεζών «που βαδίζουν προς τον λάθος δρόμο», ενώ δεν δίστασε να κατηγορήσει και για «προδοσία« τις τράπεζες οι οποίες «δεν ανοίγουν την πόρτα στους υποψήφιους επενδυτές» της χώρας.
Άλλωστε, το υψηλότατο κόστος δανεισμού που διακρίνει τις τουρκικές τράπεζες ήταν πάντα ένας από τους στόχους του Erdogan, ο οποίος έχει πολλές φορές τονίσει πως η μείωση του θα σημάνει και μία σημαντική ανάκαμψη στην εγχώρια κατανάλωση.
Τέλος, προανήγγειλε ότι το θέμα του χρηματοπιστωτικού τομέα θα τεθεί επί τάπητος στην συνάντηση που θα έχει με τον Τούρκο πρωθυπουργό, ενώ προέτρεψε τα τραπεζικά ιδρύματα να αρπάξουν την «ευκαιρία» και να συνεργαστούν με την κυβέρνηση, δείχνοντας ένα πνεύμα «αδελφότητας και αλληλεγγύης».

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης