Τελευταία Νέα
Διεθνή

NATO: Η Τουρκία παραμένει ισχυρός και πολύτιμος σύμμαχος

NATO: Η Τουρκία παραμένει ισχυρός και πολύτιμος σύμμαχος
«Στηριζόμαστε στη συμβολή της Τουρκίας, όπως το ίδιο πρέπει να κάνει και αυτή»
Τη βεβαιότητα ότι η Τουρκία παραμένει ένας ισχυρός και πολύτιμός σύμμαχος, εξέφρασε μέσω ανακοίνωσης που εξέδωσε το NATO, με αφορμή τα πρόσφατα γεγονότα που συμβαίνουν στη γειτονική χώρα, τονίζοντας ότι δεν τίθεται κανένα ζήτημα αναφορικά με τη συμμετοχή της Άγκυρας στη Συμμαχία.
Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση της Υπερατλαντικής Συμμαχίας έρχεται στον απόηχο του αποτυχημένου πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου, καθώς και του σαρωτικού πογκρόμ που έχει πραγματοποιήσει η κυβέρνηση σε όλες τις κρατικές υπηρεσίες και τις επιχειρήσεις της χώρας.
«Η Τουρκία αποτελεί έναν ισχυρό σύμμαχο, ο οποίος έχει συνεισφέρει σημαντικά στις κοινές προσπάθειες του ΝΑΤΟ», αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση του Οργανισμού, τονίζοντας παράλληλα ότι το ΝΑΤΟ στηρίζεται στη συμβολή της Τουρκίας, καθώς και το αντίθετο.
Παράλληλα, το ΝΑΤΟ έλαβε ανοιχτά θέση υπέρ των κινήσεων στις οποίες έχει προβεί η κυβέρνηση, αναφορικά με το αποτυχημένο πραξικόπημα, εκδηλώνοντας τη στήριξή της προς τον Erdogan.
«Η Συμμαχία μας έχει δεσμευτεί για τη συλλογική άμυνα και στηρίζει τις αρχές της δημοκρατίας, της ατομικής ελευθερίας, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και του κράτους δικαίου», ανέφερε χαρακτηριστικά η ανακοίνωση.
Να σημειώσουμε ότι μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα, ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, Jens Stoltenberg, είχε τηλεφωνική επικοινωνία τόσο με τον πρόεδρο Erdogan, όσο και με τον τούρκο υπουργό Εξωτερικών, Cavusoglu, καταδικάζοντας απερίφραστα το περιστατικό και εκφράζοντας την πλήρη στήριξή του προς τους δημοκρατικούς θεσμούς της χώρας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης