Τελευταία Νέα
Διεθνή

RBS: Η αγορά πετρελαίου θα ισορροπήσει το β΄ 3μηνο 2017 - «Κλειδί» η παραγωγή σχιστολιθικού στις ΗΠΑ

RBS: Η αγορά πετρελαίου θα ισορροπήσει το β΄ 3μηνο 2017 - «Κλειδί» η παραγωγή σχιστολιθικού στις ΗΠΑ
Ο αναλυτής της τράπεζας, James Nelligan, τόνισε ότι μία αύξηση της παραγωγής στις ΗΠΑ θα μπορούσε να καθυστερήσει τη διαδικασία εξισορρόπησης
Την εκτίμηση ότι η παραγωγή σχιστολιθικού πετρελαίου αναμένεται να αποτελέσει «κλειδί» για την αγορά του μαύρου χρυσού κατά το επόμενο έτος, εξέφρασε σήμερα (10/8) ο αναλυτής της RBS, James Nelligan, εκτιμώντας ότι η εξισορρόπηση των τιμών θα επιτευχθεί κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2017.
Συγκεκριμένα, ο Nelligan δήλωσε ότι στην παρούσα φάση, το τοπίο στην αγορά παραμένει σχετικά θολό, τονίζοντας ότι η παραγωγή σχιστολιθικού πετρελαίου στις ΗΠΑ αναμένεται να διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στην εξισορρόπηση μεταξύ της προσφοράς και της ζήτησης.
Παράλληλα, αναφέρθηκε και στο μείζον πρόβλημα της υπερπροσφοράς που επικρατεί στην αγορά από την αρχή του έτους, με τα τωρινά δεδομένα να κάνουν λόγο για 620 χιλ. βαρέλια ημερησίως, έναντι 1,28 εκατ. βαρέλια ημερησίως κατά το πρώτο τρίμηνο του έτους.
«Μία αύξηση στην παραγωγή των ΗΠΑ αποτελεί την κύρια δύναμη που θα μπορούσε να καθυστερήσει την διαδικασία εξισορρόπησης», ανέφερε χαρακτηριστικά ο αναλυτής της RBS, τονίζοντας παράλληλα την αντιστρόφως ανάλογη πορεία που είχαν η παραγωγή στις ΗΠΑ και οι τιμές του πετρελαίου κατά το τρέχον έτος.
Ωστόσο, ο Nelligan επεσήμανε ότι η πρόσφατη άνοδος στην παραγωγή αμερικανικού σχιστολιθικού έχει ασκήσει νέες πιέσεις στις τιμές του πετρελαίου, εκτιμώντας παράλληλα ότι η σταθεροποίηση των τιμών δεν πρόκειται να επιτευχθεί πριν από το δεύτερο τρίμηνο του 2017, μία χρονική περίοδος κατά την οποία αρκετοί αναλυτές εκτιμούν ότι θα επέλθει μία ισχυρή ανάκαμψη του μαύρου χρυσού.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης