Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Το 19% των Ρεπουμπλικάνων ψηφοφόρων θέλει τον Donald Trump εκτός προεδρικής κούρσας

ΗΠΑ: Το 19% των Ρεπουμπλικάνων ψηφοφόρων θέλει τον Donald Trump εκτός προεδρικής κούρσας
Σε σχέση με την προηγούμενη αντίστοιχη δημοσκόπηση της Ipsos, το ποσοστό υποστήριξης του Trump έχει αυξηθεί κατά 9%
Ούτε στο στρατόπεδο των Ρεπουμπλικάνων δεν είναι πλέον δημοφιλής ο ακραίος Donald Trump, καθώς σύμφωνα με την έρευνα της Ipsos για λογαριασμό του Reuters το 19% των ψηφοφόρων του κόμματος δεν τον θέλει στην κούρσα για την προεδρία των Ηνωμένων Πολιτειών.
Το 70% των ερωτηθέντων της έρευνας, η οποία διεξήχθη στις 5 με 8 Αυγούστου, υποστηρίζει πως ο εκκεντρικός υποψήφιος πρέ4πει να παραμείνει στην κούρσα, ενώ το υπόλοιπο ποσοστό δεν εκφέρει άποψη.
Ωστόσο, σε σχέση με την προηγούμενη αντίστοιχη δημοσκόπηση της Ipsos, το ποσοστό υποστήριξης του Trump έχει αυξηθεί κατά 9 ποσοστιαίες μονάδες.
Το κόμμα των Ρεπουμπλικάνων είναι ιδιαίτερα δυσαρεστημένο με τον Donald, με αποτέλεσμα να υπάρχει πλέον ένας διχασμός στο εσωτερικό του.
Όπως έγραφε και χθες 9/8 το bankingnews.gr, οι Ρεπουμπλικάνοι που αισθάνονται απογοητευμένοι με την παρουσία του ρατσιστή Trump ως υποψηφίου του κόμματος τους για τις προεδρικές εκλογές σχεδιάζουν να προτείνουν έναν εναλλακτικό συντηρητικό υποψήφιο, τον
Evan McMullin, πρώην ανώτερο στέλεχος του Ρεπουμπλικανικού κόμματος και πρώην αξιωματούχο της CIA, σύμφωνα με τα αμερικανικά ΜΜΕ.
H σχετική ανακοίνωση αναμένεται να εκδοθεί αργότερα την Δευτέρα, ανέφερε το τηλεοπτικό δίκτυο MSNBC και το BuzzFeed.
Το πρακτορείο ειδήσεων Reuters δεν κατόρθωσε να επιβεβαιώσει τις πληροφορίες αυτές και ο McMullin δεν ήταν άμεσα διαθέσιμος για να προβεί σε κάποιο σχόλιο.

Δεν θα τον ψηφίσει η Γερουσιαστής Susan Collins

Η γερουσιαστής Susan Collins είπε ότι δεν θα ψηφίσει τον υποψήφιο για την προεδρία Trump, παρότι ανήκει στο ίδιο κόμμα.
"Δεν είναι μια απόφαση που παίρνω ελαφρά τη καρδία, γιατί είμαι δια βίου Ρεπουμπλικανή", είπε η Collins, "αλλά ο Donald Trump δεν εκφράζει τις ιστορικές ρεπουμπλικανικές αξίες, ούτε την συμμετοχική προσέγγιση στη διακυβέρνηση, που είναι αποφασιστικής σημασίας για την επούλωση των διχονοιών στη χώρα μας".
Η Collins εξέφρασε την άποψή της σε άρθρο της στην εφημερίδα Washington Post.

Ρεπουμπλικανοί αξιωματικοί: Επικίνδυνος πρόεδρος ο Trump

Πενήντα εξέχοντες Ρεπουμπλικανοί αξιωματούχοι εθνικής ασφάλειας, μεταξύ τους και ένας πρώην διευθυντής της Κεντρικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (CIA), δήλωσαν χθες ότι ο υποψήφιος του κόμματος για την αμερικανική προεδρία Donald Trump στερείται προσόντων για να ηγηθεί των Ηνωμένων Πολιτειών και τόνισαν ότι θα αποδειχθεί "ο πιό απερίσκεπτος πρόεδρος στην αμερικανική ιστορία".
Η γραπτή δήλωση αποτελεί την πιο πρόσφατη απόρριψη της υποψηφιότητας του Trump από παλαίμαχους Ρεπουμπλικανούς με εμπειρία στην εθνική ασφάλεια, και ήταν εντυπωσιακή για την δριμύτητα της γλώσσας που χρησιμοποιήθηκε.
"Ο κ. Trump στερείται του χαρακτήρα, των αξιών, και της εμπειρίας να γίνει πρόεδρος.
Αποδυναμώνει το ηθικό κύρος των ΗΠΑ ως ηγέτιδας χώρας του ελεύθερου κόσμου.
Φαίνεται να στερείται βασικών γνώσεων και πίστης που αφορούν το σύνταγμα των ΗΠΑ, τους αμερικανικούς νόμους και τους αμερικανικούς θεσμούς, μεταξύ των οποίων συγκαταλέγονται η ανεξιθρησκεία, η ελευθερία του τύπου, και η ανεξάρτητη δικαιοσύνη", αναφέρεται στη δήλωση.
"Από τη σκοπιά της εξωτερικής πολιτικής, ο Trump στερείται προσόντων να γίνει πρόεδρος και κυβερνήτης των ενόπλων δυνάμεων", αναφέρεται στη δήλωση, η οποία δημοσιεύθηκε πρώτα στην εφημερίδα ευρείας κυκλοφορίας New York Times.
"Συγκεκριμένα, είμαστε πεπεισμένοι ότι θα αποτελέσει επικίνδυνο πρόεδρο και θα θέσει σε κίνδυνο την εθνική πολιτική και την ευημερία της χώρας μας", πρόσθεσε.
"Κανένας από εμάς δεν θα ψηφίσει τον Trump", τονίζεται στη δήλωση, η οποία σημείωσε επίσης ότι μερικοί από τους υπογράφοντες έχουν επίσης αμφιβολίες και για την Δημοκρατική υποψήφια Hillary Clinton.
Όπως αναφέρει η επιστολή, "καταλαβαίνουμε ότι πολλοί Αμερικανοί είναι βαθιά απογοητευμένοι με την ομοσπονδιακή κυβέρνηση και την ανικανότητά της να επιλύσει επείγοντα εσωτερικά και εξωτερικά προβλήματα.
Ξέρουμε επίσης ότι πολλοί έχουν αμφιβολίες για τη Hillary Clinton, όπως και πολλοί από εμάς.
Αλλά ο Trump δεν αποτελεί απάντηση στις τρομακτικές προκλήσεις της Αμερικής και σε αυτές τις κρίσιμες εκλογές.
Είμαστε πεπεισμένοι ότι στο Λευκό Οίκο θα ήταν ο πιο απερίσκεπτος Πρόεδρος στην αμερικανική ιστορία".
Οι συνυπογράφοντες, μερικοί από τους οποίους συνεργάστηκαν με πάνω από έναν Ρεπουμπλικανό πρόεδρο, είναι ο πρώην διευθυντής της CIA Μάικλ Χέιντεν (ο οποίος διετέλεσε επίσης διευθυντής της Εθνικής Υπηρεσίας Ασφάλειας/NSA), ο πρώην γενικός γραμματέας της Εσωτερικής Ασφάλειας Μάικλ Τσέρτοφ, ο πρώην διευθυντής Εθνικής Πληροφόρησης Τζον Νεγκροπόντε, και δύο πρώην εμπορικοί αντιπρόσωποι των ΗΠΑ, η Κάρλα Χιλς και ο Ρόμπερτ Ζέλικ.
Τη δήλωση υπέγραψαν επίσης πρώην αξιωματούχοι του State Department, του Πενταγώνου και του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας οι οποίοι σχεδίασαν και επέβλεψαν την αμερικανική εισβολή του Ιράκ το 2003.
Ο Trump έχει ασκήσει δριμεία κριτική για την επιχείρηση του Ιράκ, ωστόσο όταν ο παραγωγός ραδιοφώνου Χάουαρντ Στερν τον ρώτησε το 2002 εάν υποστήριζε την προοπτική εισβολής του Ιράκ, ο Τραμπ είχε πει ότι μάλλον συμφωνούσε.
Η δήλωση συντονίστηκε από τον Φίλιπ Ζέλικοου, ο οποίος έχει υπηρετήσει ως επικεφαλής σύμβουλος της πρώην υπουργού Εξωτερικών Κοντολίζα Ράις.
"Η επιστολή αυτή έχει υπογραφεί από εκείνους που παραμένουν στην διεθνιστική πτέρυγα του κόμματος.
Πολλοί ήταν πρώην σύμβουλοι υποψηφίων που έχασαν στη μάχη των προκριματικών με τον Τραμπ", είπε ο Μπράιαν Κέιτουλις, ερευνητής στο Κέντρο για την Αμερικανική Πρόοδο και σύμβουλος στην εκλογική ομάδα της Κλίντον.
"Λέγοντας ότι ο Τραμπ στερείται προσόντων να γίνει κυβερνήτης των ενόπλων δυνάμεων είναι σκληρό, αλλά το να επιβεβαιώνει κιόλας ότι στερείται τού χαρακτήρα και της κατανόησης των βασικών μας αξιών είναι απίστευτο, όντως", είπε ο Τόμι Βίτορ, πρώην εκπρόσωπος του Εθνικού Συμβουλίου Ασφάλειας στην κυβέρνηση του Δημοκρατικού Προέδρου Barack Obama.
"Εν τέλει, όμως, το θεωρώ απίθανο να επηρεάσει πολλούς ψηφοφόρους, αλλά θα μπορούσε να δώσει κάλυψη σε Ρεπουμπλικανούς μέλη του Κογκρέσου και δωρητές οι οποίοι θέλουν να κόψουν τα σκοινιά και να ξεχάσουν τον Trump".

Η απάντηση Trump

Ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών για την προεδρία Trump χλεύασε χθες την επιστολή που υπογράφουν πάνω από 50 πρώην αξιωματούχοι εθνικής ασφάλειας,
Στην απάντησή του, ο Trump είπε ότι αυτοί που υπέγραψαν "είναι υπεύθυνοι για το ότι ο κόσμος έγινε τόσο επικίνδυνος".
"Αυτοί οι 'γνωρίζοντες', μαζί με τη Clinton, είναι υπεύθυνοι γιατί πήραν καταστροφικές αποφάσεις της εισβολής του Ιράκ, γιατί επέτρεψαν Αμερικανούς να πεθάνουν στη Βεγγάζη, και γιατί επέτρεψαν την άνοδο της ISIS", είπε, αναφερόμενος στο Ισλαμικό Κράτος.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης