Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στρατιωτικό εξοπλισμό 1,15 δισ. δολ. πούλησαν στη Σ. Αραβία οι ΗΠΑ

Στρατιωτικό εξοπλισμό 1,15 δισ. δολ. πούλησαν στη Σ. Αραβία οι ΗΠΑ
Το Ριάντ ηγείται εδώ και ένα χρόνο του «αγώνα» της κυβέρνησης της Υεμένης κατά των ανταρτών σιιτών Χούτι, οι οποίοι θεωρούνται προσκείμενοι στο Ιράν
Στην πώληση στρατιωτικού εξοπλισμού ύψους 1,15 δισ. δολ. στη Σαουδική Αραβία προχωρά η Ουάσινγκτον, έπειτα και από τη σχετική έγκριση του State Department.
Ο εν λόγω εξοπλισμός αφορά πάνω από 130 άρματα μάχης Abrams, 20 τεθωρακισμένα οχήματα κλπ.
Ο βασικός ανάδοχος του εξοπλισμού θα είναι η General Dynamics.
Το Ριάντ ηγείται εδώ και ένα χρόνο του «αγώνα» της κυβέρνησης της Υεμένης κατά των ανταρτών σιιτών Χούτι, οι οποίοι θεωρούνται προσκείμενοι στο Ιράν.
Ως αποτέλεσμα, ένα απίστευτο λουτρό αίματος λαμβάνει χώρα στην Υεμένη εδώ και μήνες, την ίδια στιγμή που εκατομμύρια άνθρωποι στην περιοχή πεθαίνουν από την πείνα και την έλλειψη βασικών αγαθών.
Οι ειρηνευτικές συνομιλίες για την επίλυση του εμφυλίου στην Υεμένη παραμένουν άκαρπες, καθώς τόσο η κυβέρνηση όσο και οι Χούτι δε δείχνουν πρόθυμοι να προβούν στους απαραίτητους συμβιβασμούς.
Σήμερα 9/8, ο Διεθνής Συνασπισμός πραγματοποίησε βομβαρδισμούς στην πρωτεύουσα της χώρας για πρώτη φορά μετά από πέντε μήνες, με τον αριθμό των θυμάτων να είναι μέχρι στιγμής άγνωστος, ενώ οι τοπικές αρχές υποχρεώθηκαν να αναστείλουν τις πτήσεις από και προς το Διεθνές Αεροδρόμιο της χώρας, για λόγους ασφαλείας.
Σύμφωνα με τις τοπικές αρχές, στόχος των επιθέσεων αποτέλεσαν ένα κυβερνητικό κτήριο, μία στρατιωτική βάση, καθώς και μία βάση της Δημοκρατικής Φρουράς, η οποία βρίσκεται κοντά στο αεροδρόμιο.
Παράλληλα, την Κυριακή, στον απόηχο της κατάρρευσης των συνομιλιών, ο Συνασπισμός πραγματοποίησε σειρά αεροπορικών επιδρομών εκτός της πρωτεύουσας, αφαιρώντας τη ζωή εννέα αμάχων…

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης