Τελευταία Νέα
Διεθνή

New York Times: Γνωστές οι πρακτικές του D. Trump για τους Ιταλούς - Θυμίζει… Berlusconi

New York Times: Γνωστές οι πρακτικές του D. Trump για τους Ιταλούς - Θυμίζει… Berlusconi
Οι Ιταλοί λένε πλέον στους Αμερικανούς «tocca ένα voi», μία φράση που σημαίνει... «είναι η σειρά σας»
Donald Trump, ένας δισεκατομμυριούχος που διακρίνεται για τις χυδαίες ύβρεις, τα σεξουαλικά υπονοούμενα, ο οποίος έχει ως σήμα κατατεθέν και το… χτένισμα.
Ορισμένα από τα παραπάνω ίσως είναι άγνωστα ή πρωτοφανή για μερικούς πολίτες ανά τον κόσμο…
Για τον ιταλικά λαό όμως είναι γνωστά, καθώς ο εκκεντρικός Ρεπουμπλικάνος θυμίζει τον Silvio Berlusconi.
Σε αυτή τη διαπίστωση προχωρούν οι New York Times, κάνοντας μία αναδρομή στα γεγονότα που διένυαν μία από τις πιο αμφιλεγόμενες φιγούρες της πολιτικής σκηνής στη γειτονική μας χώρα.
Δεν είναι τυχαίο ότι οι Ιταλοί λένε πλέον στους Αμερικανούς «tocca ένα voi», μία φράση που σημαίνει «είναι η σειρά σας», εννοώντας προφανώς ότι ίσως έχει έρθει η σειρά τους να «υποστούν» στο ανώτατο αξίωμα έναν άνθρωπο ο οποίος μοιάζει πάρα πολύ στον πρώην πρωθυπουργό τους.
Και όλοι θυμόμαστε τα σκάνδαλα που συγκλόνισαν την Ιταλία επί των ημερών του Silvio…
Αρκετοί δημοσιογράφοι, πολιτικοί, αναλυτές, απλοί πολίτες της Γηραιάς Ηπείρου, έχουν εκφράσει την έντονη δυσαρέσκεια αλλά και την ανησυχία τους για μία ενδεχόμενη νίκη του Trump στις 8 Νοεμβρίου του 2016, καθώς αν πραγματοποιήσει έστω μερικά από αυτά που έχει προαναγγείλει, τότε προβλέπεται «Μεσαίωνας» ανάμεσα στις σχέσεις Ευρώπης και ΗΠΑ.
Το δημοσίευμα των New York Times επικαλείται μάλιστα και την σχετικά πρόσφατη έρευνα της Pew Research Center, η οποία διαπιστώνει πως το 85% των Ευρωπαίων (το αντίστοιχο ποσοστό για την Ιταλία ήταν 79%) δεν εμπιστεύεται και δεν στηρίζει τον ακραίο Donald…

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης