Τελευταία Νέα
Διεθνή

CNBC: Το έλλειμμα στα ασφαλιστικά ταμεία στις ΗΠΑ θα μπορούσε να φθάσει τα 32 τρισ δολ.

tags :
CNBC: Το έλλειμμα στα ασφαλιστικά ταμεία στις ΗΠΑ θα μπορούσε να φθάσει τα 32 τρισ δολ.
Σύμφωνα με το άπειρο ορίζοντα, θα προκύψει έλλειμμα Κοινωνικής Ασφάλισης 32,1 τρισεκ. δολαρίων σε μη χρηματοδοτούμενες υποχρεώσεις από το 2090
Το έλλειμμα στην κοινωνική ασφάλιση στις ΗΠΑ θα μπορούσε να φθάσει στα 32 τρισεκ. δολάρια αναφέρει σε ανάλυση του το CNBC. 
Το έλλειμμα των ασφαλιστικών ταμείων δεν είναι μόνο ελληνικό φαινόμενο.
Η Διοίκηση Κοινωνικής Ασφάλισης προβλέπει ότι μη χρηματοδοτούμενες υποχρεώσεις θα φτάσουν τα 11,4 τρισεκ δολάρια το 2090.
Μια προβολή, γνωστή ως το "άπειρο ορίζοντα", λαμβάνει υπόψη όλες τις μελλοντικές υποχρεώσεις του προγράμματος, ακόμη και εκείνων πέρα ​​από το 75ο έτος της ηλικίας.
Σύμφωνα με το άπειρο ορίζοντα, θα προκύψει έλλειμμα Κοινωνικής Ασφάλισης 32,1 τρισεκ. δολαρίων σε μη χρηματοδοτούμενες υποχρεώσεις από το 2090 περίπου 6,3 τρισεκ. δολάρια περισσότερα από τις προβολές του 2015 με βάση τις αναλογιστικές μελέτες.
Ο υπολογισμός με βάση τον άπειρο ορίζοντα είναι το πιο σημαντικό μέρος της ετήσιας έκθεσης των διαχειριστών, δήλωσε ο Λόρενς Kotlikoff, καθηγητής Οικονομικών του Πανεπιστημίου της Βοστόνης.
Οι υποψήφιοι προέδροι για την πορεδρία των ΗΠΑ δεν έχουν ακόμη παρουσιάσει λεπτομερή σχέδια για το πώς θα αντιμετωπίσουν το έλλειμμα της Κοινωνικής Ασφάλισης.
Η Χίλαρι Κλίντον είπε ότι δεν θα μειώσει τα οφέλη Κοινωνικής Ασφάλισης και θα επεκτείνει το πρόγραμμα, ειδικά για τις χήρες και τα άτομα που έχουν εγκαταλείψει το εργατικό δυναμικό για να αναλάβουν τη φροντίδα των παιδιών.
Ο Donald Trump έχει πει ότι θέλει να διατηρήσει την κοινωνική ασφάλιση, λέγοντας ότι το κλειδί για να το πράξουν είναι να έχουν «μια οικονομία που είναι ισχυρή και αυξανόμενη.
Μια ισχυρότερη οικονομική ανάπτυξη μπορεί να καθυστερήσει την πτώχευση της Κοινωνικής Ασφάλισης, αλλά δεν θα καθορίσει τα δημοσιονομικά της προβλήματα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης