Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συνάντηση ανάμεσα σε μέλη και μη του ΟΠΕΚ επιδιώκει ο υπουργός Πετρελαίου της Βενεζουέλας

Συνάντηση ανάμεσα σε μέλη και μη του ΟΠΕΚ επιδιώκει ο υπουργός Πετρελαίου της Βενεζουέλας
Συνάντηση ανάμεσα σε μέλη και μη του ΟΠΕΚ (Οργανισμός Πετρελαιοπαραγωγών Εξαγωγικών Κρατών) επιζητά ο υπουργός Πετρελαίου της Βενεζουέλας, Eulogio Del Pino.
Όπως αναφέρει σε δημοσίευμα του το FXStreet, ο αξιωματούχος της Βενεζουέλας, μίας χώρας που είναι μέλος του ΟΠΕΚ, επιδιώκει μία ευρύτερη συνεννόηση των παραγωγών «μαύρου χρυσού» ανά τον κόσμο, προκειμένου να σταματήσει η ενεργειακή κρίση που ταλανίζει την αγορά από το 2015.
Θυμίζουμε πως νωρίτερα σήμερα 8/8 ο πρόεδρος του Οργανισμού και υπουργός Ενέργειας του Κατάρ, Mohammed Al Sada, άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο μίας ανεπίσημης συνάντησης ανάμεσα στα κράτη - μέλη του ΟΠΕΚ στο πλαίσιο του Διεθνούς Ενεργειακού Φόρουμ στις 26 με 28 Σεπτεμβρίου, στο Αλγέρι.
Κύριο θέμα στην ανεπίσημη αυτή συνάντηση θα αποτελέσει το ενδεχόμενο ενός νέου «παγώματος» στις τιμές του πετρελαίου, ένα σενάριο το οποίο ωστόσο, μέχρι στιγμής, παραμένει αρκετά απίθανο.
Παράλληλα, ο πρόεδρος του οργανισμού χαρακτήρισε την πρόσφατη πτώση στις τιμές του πετρελαίου ως «προσωρινή», εκτιμώντας ότι οι τιμές θα ανακάμψουν κατά το τέλος του 2016, κυρίως λόγω της αύξησης που θα προκύψει στη ζήτηση, καθώς και λόγω μίας ενδεχόμενης πτώσης στην προσφορά.
Από την πλευρά του, ο υπουργός Ενέργειας της Ρωσίας, Alexander Novak, ανέφερε ότι εφόσον οι άλλες χώρες δε θίξουν το ζήτημα ενός νέου «παγώματος», η Μόσχα δεν εξετάζει ένα τέτοιο ενδεχόμενο.
«Είμαστε έτοιμοι να συζητήσουμε ένα τέτοιο ενδεχόμενο», δήλωσε ο Novak, τονίζοντας ωστόσο ότι «η θέση της Ρωσίας είναι ότι δε χρειάζεται να προβούμε σε τέτοιες διαδικασίας, δεδομένου ότι οι τιμές βρίσκονται ακόμα σε φυσιολογικά επίπεδα».
Παράλληλα, ο ρώσος υπουργός Ενέργειας πρόσθεσε ότι οι συζητήσεις για ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα μπορούσαν να ξεκινήσουν εφόσον επέλθει μία νέα πτώση των τιμών του πετρελαίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης