Τελευταία Νέα
Διεθνή

OPEC: Θα ξεκινήσουν νέες συνομιλίες με τις χώρες παραγωγής - Προσωρινή η πτώση του πετρελαίου

tags :
OPEC: Θα ξεκινήσουν νέες συνομιλίες με τις χώρες παραγωγής - Προσωρινή η πτώση του πετρελαίου
Ο Οργανισμός Πετρελαιοπαραγωγών Χωρών θα πραγματοποιήσει ανεπίσημες συνομιλίες σε συνέδριο στο Αλγέρι στις 26 και 28 Σεπτεμβρίου του 2016
Ανοδικά κινείται ο πετρέλαιο λόγω των προσδοκιών ότι ο ΟΠΕΚ σχεδιάζει άτυπες συνομιλίες στις 26 με 28 Σεπτεμβρίου του 2016 ώστε να διαμορφωθεί μια κοινή τιμολογιακή πολιτική στο πετρέλαιο.
Ο Οργανισμός Πετρελαιοπαραγωγών Χωρών θα πραγματοποιήσει ανεπίσημες συνομιλίες σε συνέδριο στο Αλγέρι στις 26 και 28 Σεπτεμβρίου του 2016 ενώ στελέχη του οργανισμού δηλώνουν ότι η πρόσφατη πτώση των τιμών του πετρελαίου είναι προσωρινή.
«Η προσδοκία της υψηλότερης ζήτησης για αργό πετρέλαιο κατά το τρίτο και τέταρτο τρίμηνο του 2016, σε συνδυασμό με την μείωση της διαθεσιμότητας, οδηγεί τους αναλυτές στο συμπέρασμα ότι η τρέχουσα πτώση των τιμών είναι μόνο προσωρινή και η τιμή του πετρελαίου θα αυξηθεί το επόμενο διάστημα του 2016 ανάφερε ο  Mohammed Al Sada, υπουργός ενέργειας του Καάρ και κάτοχος της εκ περιτροπής προεδρίας του ΟΠΕΚ αναφέρει το Bloomberg.
Το πετρέλαιο υποχώρησε την περασμένη εβδομάδα.
Το πετρέλαιο West Texas Intermediate αυξήθηκε στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων δύο εβδομάδων, κερδίζοντας 1,7% σε 42,5 δολ. το βαρέλι.
Η Ρωσία από την πλευρά της δεν βλέπει την ανάγκη να υπάρξει διάλογος για πάγωμα της παραγωγής σε τρέχουσες τιμές του αργού, ενώ αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο για το μέλλον, ο υπουργός Ενέργειας Αλεξάντερ Νόβακ.
Η Ρωσία, η Σαουδική Αραβία και άλλοι σημαντικοί εξαγωγείς πετρελαίου συναντήθηκαν στη Ντόχα τον Απρίλιο σε μια προσπάθεια να σταθεροποιηθούν οι παγκόσμιες αγορές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης