Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ανεπίσημη συνάντηση εντός του Σεπτεμβρίου 2016 προγραμματίζουν τα κράτη - μέλη του ΟΠΕΚ

Ανεπίσημη συνάντηση εντός του Σεπτεμβρίου 2016 προγραμματίζουν τα κράτη - μέλη του ΟΠΕΚ
Κύριο θέμα της συνάντησης θα αποτελέσει το ενδεχόμενο ενός νέου «παγώματος» στις τιμές του πετρελαίου
Το ενδεχόμενο μίας ανεπίσημης συνάντησης ανάμεσα στα κράτη - μέλη του ΟΠΕΚ προανήγγειλε σήμερα (8/8) ο πρόεδρος του οργανισμού και υπουργός Ενέργειας του Κατάρ, Mohammed Al Sada, κατά τη διάρκεια του Διεθνούς Ενεργειακού Φόρουμ στις 26 με 28 Σεπτεμβρίου στο Αλγέρι.
Συγκεκριμένα, κύριο θέμα στην ανεπίσημη αυτή συνάντηση θα αποτελέσει το ενδεχόμενο ενός νέου «παγώματος» στις τιμές του πετρελαίου, ένα σενάριο το οποίο ωστόσο, μέχρι στιγμής, παραμένει αρκετά απίθανο.
Παράλληλα, ο πρόεδρος του οργανισμού χαρακτήρισε την πρόσφατη πτώση στις τιμές του πετρελαίου ως «προσωρινή», εκτιμώντας ότι οι τιμές θα ανακάμψουν κατά το τέλος του 2016, κυρίως λόγω της αύξησης που θα προκύψει στη ζήτηση, καθώς και λόγω μίας ενδεχόμενης πτώσης στην προσφορά.
Από την πλευρά του, ο υπουργός Ενέργειας της Ρωσίας, Alexander Novak, ανέφερε ότι εφόσον οι άλλες χώρες δε θίξουν το ζήτημα ενός νέου «παγώματος», η Μόσχα δεν εξετάζει ένα τέτοιο ενδεχόμενο.
«Είμαστε έτοιμοι να συζητήσουμε ένα τέτοιο ενδεχόμενο», δήλωσε ο Novak, τονίζοντας ωστόσο ότι «η θέση της Ρωσίας είναι ότι δε χρειάζεται να προβούμε σε τέτοιες διαδικασίας, δεδομένου ότι οι τιμές βρίσκονται ακόμα σε φυσιολογικά επίπεδα».
Παράλληλα, ο ρώσος υπουργός Ενέργειας πρόσθεσε ότι οι συζητήσεις για ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα μπορούσαν να ξεκινήσουν εφόσον επέλθει μία νέα πτώση των τιμών του πετρελαίου.
Να σημειώσουμε ότι, παρά το γεγονός πως ορισμένα κράτη μέλη έχουν εκφράσει ανοιχτά την επιθυμία τους για μία μαζική σταθεροποίηση της παραγωγής, μία τέτοια εξέλιξη φαντάζει μάλλον δύσκολη στην παρούσα φάση, δεδομένου ότι οι κορυφαίες χώρες από θέμα παραγωγής δε διακινδυνεύουν ακόμα να απολέσουν το μερίδιό τους στην παγκόσμια αγορά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης