Τελευταία Νέα
Διεθνή

WSJ: Επένδυση 2 δισ. ευρώ σε NPLs των ελληνικών τραπεζών εξετάζει η PCP Capital Partners

WSJ: Επένδυση 2 δισ. ευρώ σε NPLs των ελληνικών τραπεζών εξετάζει η  PCP Capital Partners
Το επενδυτικό «όχημα» εντοπίζει ευκαιρίες στην αγορά μη εξυπηρετούμενων δανείων από τις ελληνικές τράπεζες
Την επένδυση 2 δισ. δολαρίων σε μη εξυπηρετούμενα δάνεια (NPLs) των ελληνικών τραπεζών, εξετάζει η PCP Capital Partners , σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal.
Το επενδυτικό «όχημα» εντοπίζει ευκαιρίες στην αγορά μη εξυπηρετούμενων δανείων από τις ελληνικές τράπεζες, σύμφωνα με τις πηγές που επικαλείται η αμερικανική εφημερίδα.
Η PCP , επικεφαλής της οποίας είναι η Amanda Staveley, γνωστή για τους στενούς δεσμούς της με επενδυτές του Κόλπου, στοχεύει να ηγηθεί της ανακεφαλαιοποίησης της Παγκρήτιας Συνεταιριστικής Τράπεζας.
Η μικρή τράπεζα θα μπορούσε στη συνέχεια να χρησιμοποιηθεί ως «όχημα» για να αγοραστεί ενεργητικό από τις άλλες τράπεζες, σε ορίζοντα 12 μηνών.
Μέχρι στιγμής δεν έχει σταθεί δυνατή η επικοινωνία της WSJ με την Παγκρήτια Τράπεζα, προκειμένου να επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η Staveley έγινε γνωστή για την ενορχήστρωση της επένδυσης 4,57 δισ. δολαρίων από το Abu Dhabi στην Barclays PLC στην κορύφωση της κρίσης και έχει ήδη εγκαταστήσει ομάδα στην Ελλάδα.
Η PCP θα εργαστεί με τοπικό όμιλο για να εισπράξει ή να αναδιαρθρώσει τα δάνεια.
Το fund επίσης ενδιαφέρεται να αγοράσει ελληνικές εταιρείες.
Το ύψος των NPLs στις ελληνικές τράπεζες φτάνει τα 110 δισ. ευρώ και η διαχείρισή τους αποτελεί κορυφαία προτεραιότητα για την ελληνική κυβέρνηση.
Ήδη η ελληνική βουλή έχει ψηφίσει την αλλαγή του πλαισίου, προκειμένου να διευκολυνθεί η διαχείριση των μη εξυπηρετούμενων δανείων.
Οι ξένοι επενδυτές ενθαρρύνονται ώστε να βοηθήσουν στη διαχείριση των NPLs.
Νωρίτερα φέτος, το KKR υπέγραψε συμφωνία με την Alpha Bank και τη Eurobank, ενώ στην τελική ευθεία βρίσκεται η συμφωνία και με την Τράπεζα Πειραιώς.
Η WSJ σημειώνει το γεγονός ότι τον Ιούλιο του 2016 η διοίκηση του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ), αναγκάστηκε σε παραίτηση και ένας από τους λόγους ήταν η καθυστέρηση στη διαχείριση των NPLs.
Τονίζεται ότι πλέον η ΕΚΤ παρακολουθεί στενά τα στοιχεία για την πρόοδο που καταγράφουν οι τράπεζες της Ευρωζώνης, καθώς τα NPLs αποτελούν ένα από τα μεγάλα προβλήματα του χρηματοπιστωτικού κλάδου.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης