Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Στροφή του Ιράν στην Ιαπωνία για την αγορά 100 νέων αεροπλάνων Mitsubishi Regional Jet

Reuters: Στροφή του Ιράν στην Ιαπωνία για την αγορά 100 νέων αεροπλάνων Mitsubishi Regional Jet
Τα αεροσκάφη θα αποκτηθούν μέσω σύμβασης μίσθωσης – αγοράς
To Iράν σχεδιάζει να αγοράσει 20 τζετ από την ιαπωνική Μitsubishi Corp., μεταδίδει το Reuters επικαλούμενο τον αναπληρωτή υπουργό Διεθνών Υποθέσεων Asghar Fakhrieh Kashan.
Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Mehr στο οποίο μίλησε ο Kashan την Κυριακή 7/8 η συμφωνία θα ολοκληρωθεί τον Δεκέμβριο του 2016 όταν αντιπροσωπία της ιαπωνικής εταιρίας θα επισκεφτεί την Τεχεράνη.
Τα αεροσκάφη θα αποκτηθούν μέσω σύμβασης μίσθωσης – αγοράς και θα χρησιμοποιηθούν από την εταιρία Aseman Airlines για εσωτερικές πτήσεις, σύμφωνα με τον Fakhrieh Kashan.
Η άρση των οικονομικών κυρώσεων σε βάρος του Ιράν με αντάλλαγμα τον περιορισμό των πυρηνικών του δραστηριοτήτων του επέτρεψαν να κάνει συμφωνίες 50 δισ. δολαρίων με την Boeing και την Airbus για να ανανεώσει τον γερασμένο στόλο του με 200 νέα αεροσκάφη.
Παρόλα αυτά, οικονομικά και πολιτικά εμπόδια συνεχίζουν να υπονομεύουν τις συμφωνίες και το Ιράν ξεκαθάρισε ότι διευρύνει την έρευνά του που περιλαμβάνει πλέον και άλλους προμηθευτές.
Το Mitsubishi Regional Set είναι το πρώτο εμπορικό ιαπωνικό αεροπλάνο εδώ και μισό αιώνα που διαθέτει κάτω από 100 θέσεις για επιβάτες και έχει αναπτυχθεί από την Mitsubishi Aircraft Corp.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης