Τελευταία Νέα
Διεθνή

Liberation: Εν ψυχρώ εκτέλεση δύο νεαρών με καλάσνικοφ στη Μασσαλία – Τους πυροβόλησαν τέσσερα άτομα

Liberation: Εν ψυχρώ εκτέλεση δύο νεαρών με καλάσνικοφ στη Μασσαλία – Τους πυροβόλησαν τέσσερα άτομα
Έχει αποκλειστεί το ενδεχόμενο τρομοκρατικής ενέργειας
Παγιδευμένοι σε ενέδρα δύο άνθρωποι περίπου 20 ετών σκοτώθηκαν το πρωί της Κυριακής (7/8) στη Μασσαλία σε ένα περιστατικό που φαίνεται να είναι ξεκαθάρισμα λογαριασμών, όπως εκτιμά η Liberation.
Οι δύο άνδρες, των οποίων η ταυτότητα δεν έχει αποκαλυφθεί, οδηγούσαν δύο αυτοκίνητα, όταν κλείστηκαν από ένα τρίτο αυτοκίνητο και δέχτηκαν πυρά στο τέταρτο διαμέρισμα της Μασσαλίας.
Συγκεκριμένα, βγήκαν τέσσερις άνδρες με καλάσνικοφ από το αυτοκίνητο που έκλεισε τον δρόμο στα άλλα δύο και πυροβόλησαν τον έναν οδηγό ενώ προσπαθούσε να διαφύγει τρέχοντας και τον δεύτερο μέσα στο αμάξι του.
Τα δύο άτομα δεν έχουν ταυτοποιηθεί ακόμα και δεν είναι γνωστό αν ήταν διακινητές, ωστόσο, έχει αποκλειστεί το ενδεχόμενο τρομοκρατικής ενέργειας.
Οι δράστες διέφυγαν με το αυτοκίνητό τους και αργότερα ένα όχημα βρέθηκε καμένο στο 14ο διαμέρισμα στα βόρεια της Μασσαλίας.
Η διπλή δολοφονία ανεβάζει σε 18 τον αριθμό των ανθρώπων που έχουν σκοτωθεί στη συγκεκριμένη περιοχή της Μασσαλίας το 2016, έναντι 13 το 2015 τέτοια εποχή.
Τα περισσότερα από αυτά τα εγκλήματα συνδέονται με τη διακίνηση ναρκωτικών.
Σύμφωνα με τον επικεφαλής της αστυνομίας Laurent Nunez υπάρχει μία σταθεροποίηση τέτοιων περιστατικών σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά και μία μείωση σε σύγκριση με το 2012.
Σύμφωνα με τον αστυνομικό 15 τέτοια γεγονότα έχουν γίνει το 2016 έναντι 16 από τον Ιανουάριο ως τον Αύγουστο του 2015.
«Αυτό που συνέβη το πρωί μας κάνει να ενισχύσουμε την αποφασιστικότητά μας για να συνεχίσουμε τις προσπάθειές μας» πρόσθεσε ο αστυνομικός υπογραμμίζοντας ότι τα δίκτυα διακίνησης ναρκωτικών και όπλων αυξήθηκαν από το 2015.
«Μετά τον θάνατο των δύο ανθρώπων επιμένω στην ανάγκη να νομιμοποιήσουμε τη διακίνηση της κάνναβης» έγραψε σε ένα tweet ο βουλευτής του Σοσιαλιστικού Κόμματος Patrick Mennucci.
To αμέσως προηγούμενο περιστατικό είχε σημειωθεί στις 25 Ιουλίου 2016, όταν δύο άνθρωποι 20 ετών σκοτώθηκαν από καλάσνικοφ στις γειτονιές βόρεια της πόλης σε ένα επεισόδιο του πολέμου συμμοριών για τη διακίνηση ναρκωτικών.
Ένας έφηβος 14 ετών που βρέθηκε στο σημείο, τραυματίστηκε σοβαρά από τους πυροβολισμούς.
Στις 15 Ιουνίου ένας 23χρονος είχε σκοτωθεί, καθώς πήγαινε στο Velodrome για να παρακολουθήσει την αναμέτρηση της Γαλλίας με την Αλβανία για το Euro 2016.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης