Τελευταία Νέα
Διεθνή

Le Monde: Συνελήφθη στην Τουρκία ο κουνιάδος ενός εκ των δολοφόνων στο περιοδικό Charlie Hebdo

Le Monde: Συνελήφθη στην Τουρκία ο κουνιάδος ενός εκ των δολοφόνων στο περιοδικό Charlie Hebdo
Υπήρχαν υποψίες ότι ήθελε να μεταβεί στη Συρία – Πλέον κρατείται στη Βουλγαρία
Ο Μοurad Hamyd, ο κουνιάδος του Cherif Kouachi, που μαζί με τον αδερφό του έκαναν την επίθεση στο περιοδικό Charlie Hebdo τον Ιανουάριο του 2015, συνελήφθη στα τέλη Ιουλίου του 2016 στην Τουρκία και βρίσκεται σε κέντρο κράτησης στη Βουλγαρία, όπως γράφει η Le Monde.
H γαλλική εφημερίδα επικαλείται σημερινό  (7/8) δημοσίευμα της Journal du dimanche (Εφημερίδα της Κυριακής), η οποία αναφέρει ότι υπήρχαν υποψίες ότι ο συλληφθείς ήθελε να επιστρέψει στη Συρία.
Ο εισαγγελέας του Παρισιού άνοιξε μία ποινική έρευνα και εξέδωσε διεθνές ένταλμα σύλληψης για τον 20χρονο νέο.
Ο Mourad Hamyd είναι κουνιάδος του Cherif Kouachi.
Για κάποιο διάστημα θεωρήθηκε ύποπτος και μετά την επίθεση στο Charlie Hebdo τέθηκε για 48 ώρες υπό κράτηση, αλλά στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος επειδή δεν προέκυψαν κατηγορίες σε βάρος του.
Στον στενό του κύκλο πιστεύουν ότι εγκατέλειψε τη Γαλλία για να επιστρέψει στη Συρία ή, στο Ιράκ και δήλωσαν την εξαφάνισή του στις 25 Ιουλίου 2016 στην περιοχή των Αρδεννών, όπου διέμενε.
Σημειώνοντας ότι ήταν ένα βύσμα «S» στον απόηχο των επιθέσεων του Ιανουαρίου 2015 ο εισαγγελέας του Charleville-Mezieres μεταβίβασε την υπόθεσή του στον ομόλογό του στο Παρίσι, ο οποίος είναι επιφορτισμένος με θέματα εθνικής τρομοκρατίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης