Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Η βέλγικη αστυνομία συνέλαβε την Κυριακή 7/8 άνδρα οπλισμένο με ματσέτα στη Λιέγη

Reuters: Η βέλγικη αστυνομία συνέλαβε την Κυριακή 7/8 άνδρα οπλισμένο με ματσέτα στη Λιέγη
Νέα σύλληψη σήμερα ενός άνδρα οπλισμένου με ματσέτα στην ανατολική πόλη της Λιέγης
Η βέλγικη αστυνομία συνέλαβε την Κυριακή 7/8 έναν άνδρα οπλισμένο με ματσέτα στην ανατολική πόλη της Λιέγης, όπως μετέδωσε το Reuters.
Η σύλληψη ήρθε μία μέρα μετά τον τραυματισμό δύο γυναικών αστυνομικών στο Σαρλερουά από άνδρα με ματσέτα, ο οποίος στη συνέχεια πυροβολήθηκε και αργότερα υπέκυψε στα τραύματά του στο νοσοκομείο.
Η συγκεκριμένη πράξη είχε χροιά τρομοκρατίας σύμφωνα με τον πρωθυπουργό του Βελγίου.
Στη Λιέγη, η αστυνομία έλαβε τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής μία κλήση και απέκλεισε την περιοχή, πριν συλλάβει τον άνδρα.
Λέγεται ότι ήταν τούρκικης καταγωγής, δεν χρησιμοποίησε τη ματσέτα και δεν ήταν γνωστός στην αστυνομία.
Το Βέλγιο έχει αυξήσει τα μέτρα ασφαλείας στα αστυνομικά τμήματα μετά το περιστατικό του Σαββάτου (6/8) στο Σαρλερουά, ανέφερε σε συνέντευξη τύπου την Κυριακή ο πρωθυπουργός της χώρας Charles Michel.
Ο δράστης του Σαρλερουά φώναξε “Allahu Akbar” και πυροβολήθηκε μετά την επίθεση στις δύο γυναίκες έξω από τα κεντρικά της αστυνομίας για να υποκύψει αργότερα στα τραύματά του.
Οι αρχές δεν έχουν δώσει ακόμα στη δημοσιότητα την ταυτότητά του.
Ισλαμιστές βομβιστές αυτοκτονίας είχαν σκοτώσει 32 άτομα στο αεροδρόμιο και το μετρό των Βρυξελλών τον Μάρτιο του 2016, ενώ πολλοί από αυτούς που είχαν πάρει μέρος στις πολύνεκρες επιθέσεις στο Παρίσι με τα 130 θύματα, είχαν τη βάση τους στο Βέλγιο.
Το Βέλγιο και η πρωτεύουσα του οι Βρυξέλλες, που φιλοξενεί τους ευρωπαϊκούς θεσμούς και τα κεντρικά του ΝΑΤΟ, είναι συχνά σε συναγερμό στο επίπεδο 3 (με το 4 να είναι το ανώτατο), κάτι που σημαίνει πιθανή και δυνητική απειλή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης