Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τουρκία: Πλήθος κόσμου στη διαδήλωση στην Κωνσταντινούπολη κατά του αποτυχημένου πραξικοπήματος

Τουρκία: Πλήθος κόσμου στη διαδήλωση στην Κωνσταντινούπολη κατά του αποτυχημένου πραξικοπήματος
Πραγματοποιείται η «Διαδήλωση για τους Μάρτυρες και τη Δημοκρατία» στην Κωνσταντινούπολη
(upd) Παρουσία του συνόλου, σχεδόν, της πολιτικής ηγεσίας της χώρας, ξεκίνησε στην συνοικία Γενίκαπι της Κωνσταντινούπολης, του προπυργίου του Erdogan, αλλά με τη συμμετοχή από εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους που ανεμίζουν κόκκινες τουρκικές σημαίες, ξεκίνησε  η «Διαδήλωση για τους Μάρτυρες και τη Δημοκρατία».
Η συγκέντρωση οργανώθηκε απόν το κυβερνών Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) παρουσία του ισχυρού άνδρα της Τουρκίας, ο οποίος έφθασε κρατώντας από το χέρι την σύζυγό του, υπό τους ήχους του τουρκικού εθνικού ύμνου και στίχων του Κορανίου.
Στη συγκέντρωση έχουν προσκληθεί και συμμετέχουν οι ηγέτες των κομμάτων της αντιπολίτευσης, με εξαίρεση την ηγεσία του φιλοκουρδικού HDP που, αν και καταδίκασε την απόπειρα του πραξικοπήματος, αποκλείσθηκε διότι κατά τον Erdogan υποστηρίζει το PKK.
Πάντως, η εν λόγω συγκέντρωση είναι "υπεράνω κομμάτων", όπως ανακοίνωσε η κυβέρνηση.
Το Γενίκαπι πλημμύρισε από εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους που ανεμίζουν κόκκινες τουρκικές σημαίες.
Αν και σχετικά με τη συμμετοχή δεν έχουν γίνει εκτιμήσεις, σύμφωνα με όσα δήλωσε τούρκος αξιωματούχος στο AFP (Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων) έχουν γίνει προετοιμασίες για την υποδοχή 3 εκατομμυρίων διαδηλωτών.
Μάλιστα, στις προετοιμασίες περιλαμβάνεται η διάθεση 2,5 εκατομμυρίων τουρκικών σημαιών, 3 εκατομμυρίων μπουκαλιών νερού, ενώ όλα τα μέσα μεταφοράς είναι δωρεάν.
Η συγκέντρωση μεταδίδεται ζωντανά σε γιγαντοοθόνες σε ολόκληρη την Τουρκία, ενώ οθόνη έχει στηθεί και στην Πενσιλβάνια των ΗΠΑ, όπου ζει ο Gulen.

Νωρίτερα το bankingnews έγραφε:

Στην Κωνσταντινούπολη, μαζί με τον τούρκο πρόεδρο T. Erdogan, αναμένεται να διαδηλώσουν σήμερα χιλιάδες Τούρκοι, καταδικάζοντας το αποτυχημένο πραξικόπημα.
Μάλιστα, η «Διαδήλωση για τους Μάρτυρες και τη Δημοκρατία» θα γίνει στην περιοχή του Γενικαπί, στο νότιο άκρο της Κωνσταντινούπολης, όπου κατά τις τελευταίες εβδομάδες διαδηλώνουν συχνά οι οπαδοί του Erdogan.

(Πρώτη ενημέρωση 15:17, Κυριακή 8 Αυγούστου 2016)
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης