Τελευταία Νέα
Διεθνή

BBC: Τον πρώτο δορυφόρο κινητών τηλεπικοινωνιών στην ιστορία της εκτόξευσε η Κίνα

BBC: Τον πρώτο δορυφόρο κινητών τηλεπικοινωνιών στην ιστορία της εκτόξευσε η Κίνα
Στις επόμενες ημέρες η Κίνα θα εκτοξεύσει μεταξύ άλλων το επανδρωμένο διαστημόπλοιο Shenzou-11
Τον πρώτο δορυφόρο κινητών τηλεπικοινωνιών στην ιστορία της εκτόξευσε η Κίνα την Κυριακή 7 Αυγούστου 2016, διευρύνοντας ολοένα και περισσότερο την παρουσία - και τις φιλοδοξίες της - στο διάστημα.
Σύμφωνα με το βρετανικό ειδησεογραφικό δίκτυο BBC, η Κίνα εκτόξευσε τον δορυφόρο Tiantong-01, ο οποίος επισήμως προορίζεται να υποστηρίξει ένα δίκτυο κινητών τηλεπικοινωνιών που θα εξυπηρετεί την Κίνα, τη Μέση Ανατολή, την Αφρική και άλλες περιοχές.
Τον δορυφόρο θα διαχειρίζεται από εδάφους η κρατική China Telecom.
Όμως, δεν τελειώνουν εδώ τα σχέδια της Κίνας για το διάστημα, η οποία ετοιμάζεται να ενισχύσει άμεσα το πρόγραμμα επανδρωμένων αποστολών της.
Συγκεκριμένα, στις επόμενες ημέρες η Κίνα θα εκτοξεύσει το επανδρωμένο διαστημόπλοιο Shenzou-11, καθώς και έναν πύραυλο που θα μεταφέρει το δεύτερο μέρος τμημάτων και εξαρτημάτων του νέου υπό κατασκευή κινεζικού διαστημικού σταθμού, ο οποίος θα αντικαταστήσει τον παροπλισμένο Tiangong 1.
Μετά την πρώτη αποστολή ανθρώπου στο διάστημα το 2003, η Κίνα έχει πραγματοποιήσει άλματα στο διαστημικό της πρόγραμμα, το οποίο διαχειρίζεται ο στρατός της χώρας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης