Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Αμοιβές μεγαλύτερες της κεφαλαιοποίησής της από την Monte dei Paschi σε επενδυτικές τράπεζες

Reuters: Αμοιβές μεγαλύτερες της κεφαλαιοποίησής της από την Monte dei Paschi σε επενδυτικές τράπεζες
Αντιμετωπίζει κολοσσιαίες αμοιβές σχεδόν 1 δισ. ευρώ την τελευταία τριετία, έναντι σημερινής κεφαλαιοποίησης 747 εκατ. ευρώ
Κολοσσιαίες αμοιβές σχεδόν 1 δισ. ευρώ θα έχουν κερδίσει την τελευταία τριετία οι διεθνείς επενδυτικές τράπεζες από την προβληματική ιταλική τράπεζα Monte dei Paschi di Siena (BMPS) εκμεταλλευόμενες την αδυναμία της, μετά την ολοκλήρωση της πρόσφατης έκτακτης διάσωσής της μέσω αύξησης μετοχικού κεφαλαίου κατά 5 δισ. ευρώ, η οποία θα αποφέρει απλόχερα αμοιβές αναδοχής 250 εκατ. ευρώ στις JP Morgan και Mediobanca.
Επισημαίνεται, ότι η τρέχουσα χρηματιστηριακή αποτίμηση της BMPS ανέρχεται σε μόλις 747 εκατ. ευρώ.
Όπως γράφει το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, μόνο για δύο αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου η BMPS - η απολύτως χειρότερη ευρωπαϊκή τράπεζα, σύμφωνα με τα τελευταία «τεστ αντοχής» της EBA - έχει ήδη καταβάλλει αμοιβές αναδοχής αξίας περίπου 400 εκατ. ευρώ την τελευταία διετία.
Ανεξάρτητα από την αμοιβή αναδοχής για την τελευταία αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της, η ιταλική τράπεζα αναμένεται να καταβάλλει επιπλέον 300 εκατ. ευρώ σε αμοιβές προς επενδυτικές τράπεζες στο πλαίσιο δημιουργίας του οχήματος ειδικού σκοπού (SPV) που θα απορροφήσει τα μη εξυπηρετούμενα τραπεζικά της δάνεια, το οποίο θα χρειαστεί να «προικοδοτηθεί» με κοινοπρακτικό δάνειο 6 δισ. ευρώ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης