Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συνεχίζει να συσσωρεύει χρυσό η Κίνα - Νέα αύξηση στα αποθέματά της στα 78,89 δισ. δολάρια

Συνεχίζει να συσσωρεύει χρυσό η Κίνα - Νέα αύξηση στα αποθέματά της στα 78,89 δισ. δολάρια
Τον Ιούλιο του 2016, τα συναλλαγματικά αποθέματα της Κίνας - τα μεγαλύτερα στον πλανήτη - υποχώρησαν κατά 4,1 δισ. δολάρια
Συνεχίζει να συσσωρεύει χρυσό η Κίνα, η οποία ενίσχυσε περαιτέρω τα αποθέματά της στο πολύτιμο κίτρινο μέταλλο και τον Ιούλιο του 2016.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, που επικαλείται επίσημα στοιχεία της κεντρικής τράπεζας της Κίνας (PBoC), τα αποθέματα χρυσού της Κίνας αυξήθηκαν στο τέλος Ιουλίου του 2016 σε 78,89 δισ. δολάρια ΗΠΑ, από 77,34 δισ. δολάρια στο τέλος του Ιουνίου 2016.
Τον Ιούλιο του 2016, τα συναλλαγματικά αποθέματα της Κίνας - τα μεγαλύτερα στον πλανήτη - υποχώρησαν κατά 4,1 δισ. δολάρια στην προσπάθειά της να ανασχέσει τις απώλειες του γιουάν (renminbi) στον απόηχο της απόφασης των Βρετανών να εγκαταλείψει το Ηνωμένο Βασίλειο την Ε.Ε. (Brexit).
Η εξέλιξη είχε ανεπαίσθητη επίδραση στο σύνολο των κινεζικών συναλλαγματικών αποθεμάτων, που υποχώρησαν σε 3,20 τρισ. δολάρια.
Επισημαίνεται, ότι τον Ιούνιο του 2016 τα συναλλαγματικά αποθέματα της Κίνας είχαν αυξηθεί κατά 13,4 δισ. δολάρια, για να ξεπεράσουν το χαμηλό πενταετίας που είχαν καταγράψει τον Μάιο του 2016.
Κατά τη διάρκεια του 2015, τα κινεζικά αποθέματα υποχώρησαν κατά 513 δισ. δολάρια, μετά την υποτίμηση του γιουάν στην οποία προέβη η χώρα τον περασμένο Αύγουστο, η οποία απαίτησε την προστασία του νομίσματός της με παρεμβάσεις της PBoC.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης