Τελευταία Νέα
Διεθνή

Guardian: Ελεγχόμενη έκρηξη σε τσάντα που βρισκόταν στον τερματισμό του ποδηλατικού αγώνα ανδρών στο Ρίο

Guardian: Ελεγχόμενη έκρηξη σε τσάντα που βρισκόταν στον τερματισμό του ποδηλατικού αγώνα ανδρών στο Ρίο
Δεν υπήρξε κανένας τραυματισμός, ενώ η τσάντα πιθανότατα ήταν ενός άστεγου
Mία ομάδα πυροτεχνουργών προχώρησε σε ελεγχόμενη έκρηξη ενός ύποπτου δέματος που βρέθηκε στη γραμμή του τερματισμού των ποδηλατών στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, όπως γράφει ο Guardian.
Η ομάδα ερεύνησε την περιοχή μετά από αναφορές για έναν δυνατό θόρυβο και μία δόνηση που ακούστηκαν, τη στιγμή που οι ποδηλάτες είχαν να καλύψουν 70 χιλιόμετρα το Σάββατο 6/8.
Αυτόπτες μάρτυρες επιβεβαίωσαν ότι έγινε μία ελεγχόμενη έκρηξη κοντά στην γραμμή του τερματισμού του ποδηλατικού αγώνα των ανδρών.
Ένας αξιωματούχος είπε ότι ξαφνικά όλοι μετακινήθηκαν για να περάσει η ομάδα των πυροτεχνουργών.
Κι ένας αξιωματικός επιφορτισμένος με το συγκεκριμένο αγώνισμα πρόσθεσε ότι έγινε μία ελεγχόμενη έκρηξη σε μία μικρή τσάντα.
Ένας άλλος αξιωματικός, ωστόσο, είπε ότι η έκρηξη ήταν ένα προληπτικό μέτρο.
Μισή ντουζίνα στρατιωτικών αστυνομικών απέκλεισε την περιοχή, αλλά δεν έγινε εκκένωση και δεν φαίνεται να έχει τραυματιστεί κάποιος, ενώ συνεχίστηκε και ο ποδηλατικός αγώνας χωρίς να αλλάξει η διαδρομή.
«Οι υπηρεσίες ασφαλείας βρήκαν ένα ύποπτο δέμα κοντά στη γραμμή του τερματισμού των ποδηλατών στην Κοπακαμπάνα και προληπτικά έγινε μία ελεγχόμενη έκρηξη» ανέφερε εκπρόσωπος του Ρίο 2016, προσθέτοντας ότι «το γεγονός δεν επηρέασε τον αγώνα που συνεχίζεται κανονικά».
Αξιωματούχοι ανέφεραν ότι η τσάντα μπορεί να ήταν ενός άστεγου, αλλά το πρωτόκολλο επέβαλε την καταστροφή της για λόγους ασφαλείας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης