Τελευταία Νέα
Διεθνή

Guardian: Όλοι οι Ρώσοι αθλητές αποκλείστηκαν από τους παραολυμπιακούς αγώνες του Ρίο

Guardian: Όλοι οι Ρώσοι αθλητές αποκλείστηκαν από τους παραολυμπιακούς αγώνες του Ρίο
H Διεθνής Παραολυμπιακή Επιτροπή αναμένεται να ανακοινώσει αύριο, Κυριακή 7/8, και επίσημα την απόφασή της
Η Διεθνής Επιτροπή Παραολυμπιακών Αγώνων θα κάνει ό,τι δεν έκανε η ΔΟΕ και θα αποκλείσει τη Ρωσία από τους αγώνες που θα γίνουν αργότερα μέσα στον Αύγουστο του 2016, όπως αποκαλύπτει ο Guardian.
Μετά τις λεπτομέρειες που δόθηκαν πρόσφατα στη δημοσιότητα για το σύστημα ντόπινγκ που δρούσε στη Ρωσία η Διεθνής Επιτροπή Παραολυμπιακών θα αποκλείσει τη Ρωσία από τους Παραολυμπιακούς Αγώνες.
Η Διεθνής Παραολυμπιακή Επιτροπή θα ανακοινώσει την απόφασή της σε συνέντευξη τύπου την Κυριακή 7/8 στο Ρίο.
Το Συμβούλιο της Διεθνούς Παραολυμπιακής Επιτροπής συνάντησε τους Ρώσους την Τετάρτη 3/8 στη Βόννη για τρεις ώρες, κατά τις οποίες είχαν την ευκαιρία να εκθέσουν γραπτώς και προφορικώς τα επιχειρήματά τους.
Κι αν δεν υπάρξει μία αλλαγή της τελευταίας στιγμής για συναισθηματικούς λόγους, η Ρώσικη Παραολυμπιακή Αποστολή, αφού μετά από όσα διέρρευσαν για το σύστημα ντόπινγκ στη Ρωσία, κλονίστηκε η εμπιστοσύνη προς αυτήν.
Πάντως, παρά τις συστάσεις της Διεθνούς Υπηρεσίας Καταπολέμησης του Ντόπινγκ (WADA) για καθολικό αποκλεισμό της Ρωσίας από τους Ολυμπιακούς Αγώνες, η ΔΟΕ άφησε στη διακριτική ευχέρεια των εκάστοτε ομοσπονδιών τη συμμετοχή των Ρώσων Αθλητών.
Με μόνο τον στίβο, την κωπηλασία, την άρση βαρών και το κανόε καγιάκ να πληρώνουν το τίμημα, τελικά η Ρωσία θα κατέβει με 271 αθλητές στους Ολυμπιακούς Αγώνες.
Αλλά και κάποιοι αθλητές που αρχικά είχαν αποκλειστεί, όπως η κολυμβήτρια Υuliya Efthimova, μπορεί τελικά να γίνουν δεκτοί μετά την απόφαση του διαιτητικού δικαστηρίου ότι ο αποκλεισμός από τη ΔΟΕ αθλητών που έχουν εκτίσει ποινές, δεν θα γίνει δεκτός.
Η Διεθνής Παραολυμπιακή Επιτροπή μπορεί, λοιπόν, να δεχτεί πιέσεις για να ακολουθήσει την ίδια στάση με τη ΔΟΕ, αλλά παρόλα αυτά θεωρείται ότι το πιθανότερο είναι να πάρει τη δική της απόφαση.
Σε αντίθεση με τη ΔΟΕ, η Διεθνής Παραολυμπιακή Επιτροπή έχει ζητήσει στοιχεία για τους ελέγχους σε Ρώσους Παραολυμπιονίκες από το 2012 ως το 2015.
Και έχει επιβεβαιώσει ότι στους χειμερινούς Παραολυμπιακούς Αγώνες στο Σότσι το 2014, όταν η Ρωσία πήρε τα τριπλάσια μετάλλια από κάθε άλλη χώρα, είχαν γίνει αλλαγές σε δείγματα.
Ο πρόεδρος της Διεθνούς Παραολυμπιακής Επιτροπής Σερ Philip Craven θεωρεί την πιο σημαντική και δύσκολη απόφαση που έχει πάρει ποτέ το κίνημα.
Αναφέρθηκε και στις αποκαλύψεις του McLaren για τα 35 εξαφανισμένα θετικά δείγματα από το εργαστήριο της Μόσχας με τα οποία σχετίζονται και παραολυμπιονίκες.
Συγκεκριμένα, όπως αποκάλυψε ο McLaren 19 δείγματα από τους Παραολυμπιακούς του Σότσι πρέπει να δοθούν για επανέλεγχο, καθώς ήταν ανάμεσα σε αυτά που αλλάχθηκαν κατά τη διάρκεια των αγώνων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης