Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Το 90% της συριακής πόλης Manbij έχουν καταλάβει οι συριακές δυνάμεις και οι σύμμαχοι των ΗΠΑ

Reuters: Το 90% της συριακής πόλης Manbij έχουν καταλάβει οι συριακές δυνάμεις και οι σύμμαχοι των ΗΠΑ
Οι μαχητές του ISIS έχουν εκδιωχθεί στη συντριπτική πλειοψηφία τους από τη συριακή πόλη
Οι δυνάμεις που υποστηρίζονται από τις ΗΠΑ και προσπαθούν να εκδιώξουν τους μαχητές του Ισλαμικού Κράτους από τη Manbij της Συρίας, είχαν πάρει τον πλήρη έλεγχο της πόλης το Σάββατο 6/8, όπως μεταδίδει το Reuters, επικαλούμενο το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
Οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις που περιλαμβάνουν τους Κούρδους ΥPG και Άραβες μαχητές ξεκίνησαν την επιχείρησή τους πριν δύο μήνες, με τη στήριξη των ειδικών δυνάμεων των ΗΠΑ, για να οδηγήσουν το Ισλαμικό Κράτος έξω από αυτή την περιοχή στα σύνορα Συρίας – Τουρκίας.
Ο επίσημος εκπρόσωπος τύπου των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων και των συμμάχων τους στη Manbij Sharfan Darwish είπε στο Reuters ότι οι μάχες συνεχίζονται, αλλά το 90% της πόλης έχει καθαρίσει από σκληροπυρηνικούς Σουνίτες μαχητές.
Μικρές ομάδες μαχητών βρίσκονται ακόμα στο κέντρο της πόλης σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο.
Εκπρόσωπος του συνασπισμού υπό τις ΗΠΑ ανέφερε στο Reuters ότι υπάρχει συνεχιζόμενη πρόοδος στη Μanbij και ότι οι σύμμαχοι θα συνεχίσουν να υποστηρίζουν τις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις για όσο κρατάει αυτή η επιχείρηση.
Η Manbij είναι η επαρχία βόρεια από το Χαλέπι, που είναι ένα θέατρο διάφορων ξεχωριστών μαχών, ανάμεσα στις πολλές πλευρές που συμμετέχουν στον πενταετή εμφύλιο πόλεμο της Συρίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης